Siemens Ocak Doğalgaz Dönüşümü!!!!!!!

devran1907

Üye
Katılım
4 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
68
Merhaba,
Ocağın doğalgaz dönüşümünü yaptık. Yani memelerini ve borusunu taktık. Ancak gaz musluğu ayarını veya alev ayarını nerden yapabilirim? İçini açtığımız zaman içinde küçük altın rengi bir vida var yoksa ordan mı yapmamız lazım?
Cevaplarınız bekliyorum.

Ocağın markası ve modeli: SIEMENS ER61121LT
 
ayar olarak sadece kısık ayarı yapabilirsiniz. maximum yanış ayarında oynama yapamazsınız. az veya çok , isli yanıyor ise uygun çapta meme takmamışsınızdır. musluk mili yanındaki bahsettiğiniz vidadan kısık ayarını yapabilirsiniz
 
peki o vidayı ideal kısıklık ayarına getirebilmem için kaç tur döndürmem lazım
ocak boyutlarına göre yazarsanız sevinirim
 
göz ile kontrol ederek istediğiniz ayara getirin. sola doğru açılır
 
Buraya yazdım ama kusura bakmayın. Yeni üyeyim konu nasıl ekleyeceğim bulamadım. Bende de profilo marka bir ocak var doğalgaz dönüşümü için servis geldi memeleri değiştirdi, ama kısıklık ayarı yapmadan gitti.(sonradan öğrendim tabi böyle bir ayar olduğunu.) Şimdi ise ocakların bazısı en kısık ayarında sönüyor. Kısıklık ayar vidası geçiyor bazı konularda ama ben baktım bulamadım. Ocakların düğmesini söktüm yok, ocak kısmında ateş yanan kısma baktım yok, gaz girişine yani fırının arkasına baktım orada da yok. Benim beceriksizliğim mi profilo larda farklı mı? anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
unall arkadas ocagın musluk mılının yan taraflarında küçük düz vida seklınde bypass lar vardır onları ceyrek tur cıvarında sola doğru cevırırsen sorun kalmaz ocagın ust tablasını sokmen lazım oncelıkle
 
unall arkadas ocagın musluk mılının yan taraflarında küçük düz vida seklınde bypass lar vardır onları ceyrek tur cıvarında sola doğru cevırırsen sorun kalmaz ocagın ust tablasını sokmen lazım oncelıkle


teşekkür ederim... (üst tablanın açılması gerektiğini bilmiyordum.)
 
Bosch-Siemens-Profilo ocaklarda kısıklık ayarı için ocak tablasını; fırınlarda da düğmelerin olduğu ön panoyu sökmek gerekiyor. Gaz düğmesinin yan kısımlarında ilgili vidalar görebilirsiniz. Ocağı yakıp en kısığa getirin, sonra vidayı çevirerek ideal kısıklığı ayarlayın.
 
Merhaba bizim ocagımız da dogalgazdan tüpe dönüştü fakat tencerelerin altı simsiyah is oluyor ve ocak fazla yanıyor en kısık ayarla bile.ben uygun meme takilmadigini düşünüyorum. Uygun olanın numarasi vs var mıdır neye göre yeni meme almalıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
kardeşim tüpgaz için uygun enjektör takımı alınıp takılmalı
genellikle enjektör üzerinde numara yazar tüpgaz için enjektör numaraları ufak göz 55 orta 2 göz 60-65 büyük göz 85-90 olmalıdır.
malzeme temin noktasında sıkıntı yaşarsanız beni arayın yardımcı olurum tel:0536 462 18 59
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst