Süzme sayaç normal sayaç'a çevirilebilirmi?

Medvedev

Üye
Katılım
20 Eyl 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar öncelikle elektrik ile alakalı hiç bir bilgim yok . Bir ev tutacağım ancak evdeki sayaç şöyleymiş sayaç üzerindeki detayları hesaplayıp aylık tutarımı yan daireye vereceğim söylendi . Onun saatinde kesileceği içinmiş . Bu durumda sayaçlar süzme sayaç mı ? Eğer öyle ise dağıtım şirketi ile görüşüp normal sayaca geçsem ceza mı keserler . bu durumu nasıl çözebilirim mecbur o eve taşınacağım . Başka çarem yok .
Hepinize sevgi saygılar ...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
iki daire tek sayacdan besleniyor. yani senin tükettiğin elektrik süzme sayacdan hesaplanacak faturadan düşülecek kalanı diğer daire ödeyecek senin hakkın ona onun hakkıda sana geçmemesi için böyle bi yöntem kullanılıyor
 
Hocam zaman ayırıp yanıtladınız çok sağolun . Peki normal sayaca geçmek istesem . Yaptırımla ceza ile karşılaşır mıyım ?
 
Dağıtım şirketi ile görüşmen gerekir. Onun prosedürleri var. Mesela başkent elektrik bölgesinde ek bağlantı projesi çizdirmen gerekiyor. Ve o yerin inşa yılı 2004 öncesi ise herhangi bir su veya doğalgaz gibi aboneliğinin olması gerekiyor. Sonrası ise bağımsız bölüm olduğunu gösterir ruhsat vb olması gerekiyor. Ama önce dağıtım şirketi ile görüşmen gerekir. Ayrıca süzme sayaç da kullandırılmamakta bilgin olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst