süt kontrol

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
arkadalar bir süt tankı düşünün cam 30 lt daha önce normal kablolu şamandıra kullanıyorduk ancak müşteri bunu istemiyor tortu yapıyormuş biraz araştırdım ama süte hiç değmeden tankın içindeki süt dolunca bize kontak verecek sensör arıyorum yardım ederseniz sevinirim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ultrasonik çalışmaz sensorun içine süt gırecektır orada esnek tabaka oluşturur buda ultrasonik sesı ıstenılebn sevıyede vermez orada tek yapılacak manyetık sensor
 
okka ölçmek olabilir camdan geçen kızıl ötesi sensör olabilir
 
merhaba .bu sorunu çözmek için ultrasonik sensörlerden faydalanabilirsiniz
bu sensörler bir çok firmanın ürün kataloğunda mevcuttur.
iyi çalışmalar
 
Optik sensörler çalışmaz diye düşünüyorum, süt ister istemez bir tortu bırakır. Ultrasonik sensörlerde hassasiyet ayarı stabil olmayabilir, sonucu doğru çıkaramayabilir. Aslen en doğru çözüm şamandıradır fakat bunuda müşteriniz istemiyor. Bu şartlar altında en uygunu loadcell kullanmak fakat onunda maliyeti yüksek olacaktır.
 
Kapasitif sensör hemde en ucuz soyundan olanı işinizi görür. Ultrasonik olanlar sütde tereyağ oluşmasına sebep olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst