Sürekli 20 kw güç tüketimi için...

igotek

Üye
Katılım
27 Ağu 2014
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
38
Şuanda 7 farklı işyerinde toplamda 20 kw güç tüketimine sahip cihazlarımız var. Bu cihazlarımız 7/24 çalışıyor. İşyerlerinin elektrik altyapısı monofaze. Elektrik sayacından gelen kabloyu 3x4 NYM kablo ile değiştirmiştik. Ardındna ana şalter bağlantısı konuldu. Daha sonra ara şalterler ve kaçık akım rolesi konuldu. Her 16A'lik ara şalterin hemen yanına kaçık akım rolesi bağlandı. Bir işyerinde maksimum 4.5 kw anlık güç tüketimimiz var. İndirimli olsun diye sözleşme de imzaladık. Yine de yüksek faturalar geliyor ama yapacak birşey yok. Bu duruma alıştık artık.

Tüm sistemleri tek bir yere taşımak istiyoruz.

Trifaze elektrik alt yapısı olan bir işyeri bulduk. Kiralamayı düşünüyoruz. Burada 7/24 sürekli olarak 20 kw güç çektiğimizde kullanacağımız alt yapı nasıl olmalıdır ?

Elektrik sayacından yine özel bir kablo çekmek istiyoruz. Burada nasıl bir kablo kullanmalıyız ?
Sanrıım özel bir pano yaparak bu pano içerisine gerekli alt yapıyı oluşturmalıyız. Tek bir yerde bu kadar yüksek güç kullanınca süpriz faturalar gelir diyorlar. Kapasitif ve endüktüf tüketim varmış.

Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz ? Pano içerisinde neler yapmalıyım ? Bulunduğum bölgede elektrikçiler bu konuda bilgi sahibi değiller. Mevcuttaki yerleri yaparken dahi ben internetten araştırıp bulmuş ve o şekilde yaptırmıştım.

3x4 NYM kabloyu saaten çeken adam ana şalterden ara şalterler arasına 0.75'lik ara kablo atmış. Az daha yangın çıkıyordu. Duman çıktığını görüp hemen ana şalteri kapatıp panoyu açınca görüp de şok olmuştum. Adam bi de pişkin pişkin abi ne olacak senin yanlışın var yanmaz sigortalar kömür olmuş diye dalga geçme benimle demez mi ? Bi de bu adam koca kocas binaalrın elektrik tesisatını yapıyor. Bu yüzden işini bilen birilerinden tavsiye olursa iyi olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Enerji talebi için SMM tarafından proje hazırlanıp,tedarikçi kuruluşa tasdik ettirilmesi gerekir.İhtiyaçlarınızı ona bildirdiğinizde,tüm soruların cevabını çizilen projede görebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
afkıf guc kapasıtıf guc dıye bahsetmıs oldugu sistemin adı kompanzasyon eger omık yuklerınız cok fazla ıse cıhazlarınız nedır bılmedıgım ıcın cosQ acısını 1 cekmek icindir o onun olması gereklı yanı motor ve balast gibi bobın içerikli calısasn elektrık makınalarında olmazsa olmaz bır sıstem yoksa ceza yersınız elektrık kurulusundan yanı 7 tane makınanın toplamı 20kw guc cekıyor ama makınlerın her bırı farklı guclerdemı yoksa hepsı 3 kw degerındemı


sayacdan 6 veya 10 mm capında kablo ile dagıtım panonuza hattı tasırsınız oraya
( trifaze için sotluyorum ) salter 80 amperlik kompak koyar sonrasında makına ların her biri için makıne gucune gore sıgortalar ve kacak akımlar baglanır makıneye enerji hattı cekılır
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst