Sürekli Çalışan Buzdolabı

Gaz gramajı dengesizse o da yapabilir termostatı değiştirdiniz mi?
Termostatı değiştirdim malesef hala hiç stop etmeden çalışıyor. Kondanser borusu çıkışa kadar sıcak gaz kaçağı olsa veya az gaz basılsa soğuk olması gerekmez mi? Bir de anakartatın üzerindeki tetikleme yapan triyaklardan şüpheleniyorum ve anakartta ilk enerji gelen kutupsuz kondansatörün değeri baya düşüktü.
 
Dönüşü kontrol ettiniz mi ? Dönüş nasıl?
Dönüş soğuk, drayer kısmı da soğuk. Ayrıca motora giden sadece iki kablo var biri termiğe gidiyor diğeri üç ayaklı rolenin tek ayağına bu da motorun açılıp kapanmasında bir sorun olur mu?
 
2 role 1 termik yani olması gereken 3 standartı şemadaki gibi , siz role termiğide bi fotoğraflayıp paylaşırmısınız
 

Ekli dosyalar

  • refrigerator-wiring-type-1.jpg
    refrigerator-wiring-type-1.jpg
    100.1 KB · Görüntüleme: 15
2 role 1 termik yani olması gereken 3 standartı şemadaki gibi , siz role termiğide bi fotoğraflayıp paylaşırmısınız
Kabloları birbirine bağlayıp bir şeyler yapmışlar.
1.jpg
 
Kabloları birbirine bağlayıp bir şeyler yapmışlar.
Ekli dosyayı görüntüle 89283
Hatalı bir bağlantı motorun yanmasına neden olur hemen anlaşılmayabilir çalışır çalışır durur , durdumu da tam durur. Yedek dolabınız veya servis gelene kadar idare edebilecek başka bir alternatifiniz varsa benim tavsiyem fişi çekip bir usta çağırmanız.
 
BAĞLANTIDA HATA YOK
Hiç durmama sorunu anakart üzerindeki triyaklarla alakalı olabilir mi? İnternetten triyak siparişi vereceğim yada bir elektronikçi bulup baktıracağım ölçümlere göre 2 adet triyak sorunlu.
 
ZANNETMEM ELEKTRONİK KARTI GÖRELİM RESİM ÇEK
Daire içine aldığım triyak A1 ve A2 ayakları kısa devre gösteriyor diye değiştirdim ama yenisini taktığımda motor çalışmadı tekrar eskisini takdım çalıştı. Anakart üzerindeki BTA12-600CW idi ben BTA12-600B takdım ondan olabilir mi? Bozuk olan motoru çalıştırıyor ama yenisi çalıştırmıyor yada ben bozuk sanıyorum ama ölçümler bozuk olduğunu gösteriyor. Orjinali(BTA12-600CW) 35mA benim taktığım(BTA12-600B) 50mA acaba benim takdığım yüksek değerli olduğu için tetikleyemiyor olabilir mi? Sanırım bunlar çok düşük mili voltlarda tetikleniyor.
fd.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst