Sürücü Yardımıyla Hareket Kontrolü

volkan5505

Üye
Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben plc ye sürücüyü baglayıp ekran yardımı ile hem hızını hemde ileri geri pozisyonlarını kontrol etmek istiyorum daha önce hiç denemedim bu konuda yardım edebilirmisiniz?elimde dvp 14 ssplc ekran ve telemecanique altivar 28 sürücü var
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tam hazır yazılmış bir program şu an hazırda elimde yok ama delta foruma giderek şu işlemlerin komutlarını bulup programına ekleyerek sistemi kolayca hazırlayabilirsin.
1-Hız bilgisi gönderebilmek için analog çıkışa ihtiyacın var.Analog çıkışlarını aktif etmen gerekecek.Bunu yaparken zaten bir hafıza alanın olacak oraya operatör panelinden gerekli hız bilgisini göndereceksin
2-Yön bilgisi ve start için altivar 28 dijital girişlerini kullanacaksın orada dikkat etmen gereken besleme biçimi
3-Operatör paneli programını plc yazılımını gerçekleştirdikten sonra yapacaksın.

Ürünlerin tam bilgilerini verirsen minik bir programla yardımcı olmaya çalışalım.

İmzamdaki linkten eğitim videolarına ulaşabilirsin.
 
Orhan Tarıkçı'nın anlattıklarına alternatif olarak da herhangi bir haberleşme alt yapısını(profibus, modbus vb.) kullanarak da ileri/geri kontrol ve hız referansını sürücüye yollayabilirsiniz. Bu noktada bu haberleşme alt yapılarına PLC ve sürücünün destek verip vermemesi belirleyici noktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst