Sürücü maks. hız ve kalkış tork ayarı

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar fabrikada kullandığımız makina var kapasite arttırmak istiyoruz. Üzerinde 4 kW asenkron motor ve sew movitrac sürücü var. PLC den 0-10 volt kontrol yapıyoruz ve geribesleme yok. Benim bu konuda iki sorum olacaktı;
1- Bu motorun hızın max. kaç rpm e kadar çıkartabiliriz. Normalde 1500 rpm in ün üzerine çıktığımızda V/f oranı nedeniyle frekansın artıp gerilimin sabit kalması nedeniyle moment kaybı yaşadığımızı biliyorum. Fakat motorun elektriksel olarak sagılarının dayanabileceği hız nedir. Mekanik ve moment olarak deneyip göreceğiz. Bir uygulamada asenkron motorun 3500 rpm e çıktıklarını görüdüm. Fakat burada movidrive ve geribelsemeli asenkron motor kullanılıyordu.
2- Birde kalkış momenti sorunum var. Yine aynı makinada en büyük ürünü üretme esnasında kalkış momentini yenemiyoruz. Kalkışta çok zorlanıyor. Yol aldıktan sonra sorun ortadan kalkıyor. Kapasite arttırdığımızda bu daha büyük sorun olacak. Kalkış gücünü arttırabilirmiyiz.
Teşekkür ederim.
Saygılar,
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba erolgke,
1. sorunuzla ilgili olarak

3 E Dergisi
Sayı 133, Haziran 2005

“Yeni Motor Teknolojileri” Paneli nde
"Normal bir asenkron motörün hızını 4 katına çıkarabiliriz" şeklinde bir bilgi var.

link olarak da :http://electronic.blogcu.com/Elektrik/
bakabilirsiniz.
 
selam arkadaşım, benimde sorunum var bu sürücüyle ilgili hiç kullanmadım daha önce onun için parametrelere ulaşmakta sorun yaşıyorum.senden istediğim parametrelerin tümüne nasıl ulaşabilirim.Benim sürücüde PLC üzerinden 0-10 V olarak kontrol ediliyor, az miktarda olsa hızı arttırmak istiyorum nasıl yapabilirim. yardımların için şimdiden teşekkürler.
 
motor rulmanlarının taşıyabileceği bir devir üst limiti vardır. buna da dikkat etmek gerekir. gamakın dökümanlarında bulabilirsin.
 
yazmayı unutmuşum bir de ısınma problemi oraya çıkacak tabiki. Harici soğutma kullanarak halledebilirsin.

ve eğer plcden 0-10 V ile analog olarak hız kontrol ediliyorsa hız ayarını sürücüden değil plc de ayar yaparak halletmeniz gerekecek.
 
sn faruk 0-10v ta üst limit frekansı 50 hz ise,siz bunu 60 yaparsanız 10v ta 60 hz elde edersiniz.Belki işinizi görür.Kolay gele
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst