Sürücü+DC Motor+ Takometre ve hız kontrolü çözümü

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar bir sistemde dc motor ve buna bağlı bir tako var.Bunları da süren bir sürücü var.Anlaşılacağı üzere sürücü hız kontrolü yapıyor.Benim yapmak istediğim bu hız değerlerini istediğim gibi kontrol etmek,değiştirmek ve bunu da plc ile yapmak.
Sizce;
sürücünün analog girişini plc'ye bağlarak mı yoksa plc-sürücü arası bir haberleşme sağlayarak mı yapmalıyım.Ya da başka bir çözüm yolu var mıdır?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bizde Control logix'in 1756-M02AE analog servo kartları var, endüstriyel şartlarda gayet iyi çalışıyor. Eğer basit şekilde halledebiliyorsanız karmaşıklaştırmanın anlamı yok.
 
Analog girişleri kullanarak plc den sürebilirsin. Sanırım onu haberleştirerek sürmen kolay olmaz. Dc sürücüler bildiğim kadarıyla eski cihaz haberleşme protokollerini desteklediğini sanmıyorum. Haberleşiyorsa da kolay olmaz diye düşünüyorum...
 
merhaba.arkadaşlarında dediği gibi sürücü eski tip olduğu için haberleşme sıkıntılı olabilir.kendinizinde dediği gibi mantıklı olan analog çıkış ile yapmanız.iyi çalışmalar
 
rotsis , plc'nin analog çıkışını dc sürücünün analog girişine bağla. DC sürücünün marka ve modelini yazmamışsın haberleşme işine uygun olmayabilir.
 
fotoğraf 1.jpgfotoğraf 2.jpgWP_20131214_001.jpgWP_20131214_003.jpg
arkadaslar sistemde boyle bir kart var ve 5. 6. ve 7. uçları son resimde bulunan sol alttaki şalterlere gidiyor. Bu kartları söküp s7 1200 e ilave etmek istiyorum.
görüşlerinizi bekliyorum
 
Sürücü analog girişi mevcut ise PLC analog çıkışı ile sür derim. Selamlar.
 
Sürücü analog girişi mevcut ise PLC analog çıkışı ile sür derim. Selamlar.

sürücü analog giriş mevcut ama sürücünün +10V referans voltaj ucuyla şöntlenmiş.
kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz.
 
8100_surucu.jpg

arkadaşlar 8-9 uçları ile 21-28 uçları şöntlenmiş.
yardımlarınızı bekliyorum
 
Benim fotoğraftan gördüğüm kadarıyla pano üzerinde hız ayar potansiyometresi yok. hız ayarını bir şalter ile düşük- hızlı diye seçebiliyor diye düşünüyorum. Bence kartı devre dışı bırakıp PLC çıkışları ile hızı Analog, yönü dijital çıkışlarla ayarlayabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst