sürücü bağlı ac.motor bazen kendiliğinden ters dönüyor ve sistemi durduruyor.

mgunduz03

Üye
Katılım
13 Haz 2013
Mesajlar
54
Puanları
1
sürücü bağlı olan AC. motor sistem çalışırken kendiliğinden bir anda tersine dönüyor ve sistemi durduruyor. motor kontrolü plc üzerinden analog olarak kontrol ediliyor. burada 0-10v eğer eksi voltaj olursa ters döner mi motor. böyle bişey nasıl olabilir. lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İlk önce sorun PLC analog çıkışında mı yoksa İnverterde mi onu tespit etmek gerek
İnverterde olduğunu kabul edersek iki ihtimal var
bir fiziksel hata
iki parametre (parametrelerde analog +/- seçeneği var ise ve o seçili ise PLC analog çıkış kutup değiştirirse motor ters döner)
harici analog ile inverteri çalıştırma şansınız varsa arıza plc ve ya inverter olarak ortaya çıkar!
Saygılarımla.
 
sistem 7/24 çalışıyor o yüzden sürücüyü deneme şansımız yok ama plc de programcı kontrol etti. sorun programdan kaynaklanmadığını bildirdi. cevap yeterli teşekkürler.
 
analog sürüldüğünden bahsetmişsiniz. bu tip arızalar genelde basit arızalardır ancak bulması da bir o kadar zordur. bende sinyal kablolarını hareket ettirerek kontrol edin.
 
Bu konuyu biraz eksik anlatmışım. Malı aşağı döken iki silindir var. Bu silindir AC sürücü ve motorla hareket veriliyor. iki arası dar silindirden pamuk türünden mal geçiyor ve mal yumuşaktır. Mal dolmaya başladığında yavaşlıyor. Tekrar hızlanırken mal yumuşak olduğundan iki silindir arasına giren mal iyice sıkışıyor ve silindiri ters yöne bir anda atıyor. Sonuç: üstten gelen malı azaltıp fazla baskı yapmasını silindirin arasına sıkışmasını engelledik. Diğer makinada servo motor kullanıldı o sıkışma falan dinlemiyor...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,604
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst