genç akım yönününü saat yönünde yada tersinde almanın bir değişikliği yok burda kirşofun akımlar gerilimler kanunu geçerli thewennin norton teoremleri falan filan anlatırımda çok uzun iş . dur ben sana bir 2 video buluyum ..
Unutmuşuz. Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerede? 3 ohm ve 2 ohm dirençlerinin üzerinden geçen akımı 0,6A olarak buldum. 9 ohm ve 6 ohm dirençlerinden geçen akımı da 2,4 A olarak buldum. Akımın karesix direnç değerlerinden 88,2 W çıkarıyorum.Ben size sonucu söyliyeyim, siz tekrar hesap yapın
Toplam harcanan güç = 288.6W
(Her direncin üzerinde düşen voltaj önemlidir, harcanan güç için bu voltajın/akımın yönü önrmli değil)
Hesaplamayı ben yapmadım Multisim Simulatör yaptı:
Ekli dosyayı görüntüle 113479
Unutulmaz, unutulmaaaazzzz. Güzel şarkıdırUnutmuşuz. Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerede? 3 ohm ve 2 ohm dirençlerinin üzerinden geçen akımı 0,6A olarak buldum. 9 ohm ve 6 ohm dirençlerinden geçen akımı da 2,4 A olarak buldum. Akımın karesix direnç değerlerinden 88,2 W çıkarıyorum.
hata yapmamışsınız, ben toplamda yapmışım, evet 88.2W çıkıyorBir yerlerde hata yapıyorum ama nerede?