Sözleşme Güc & Demant Hakkında

Demant ile Sözleşme Gücü aynı şey değildir. Şöyle ki; Demant: Mesken veya işletmenin bulunduğu ay içerisindeki max. gücüdür. Sözleşme Gücü: Bağlı tedarikçi kuruma ödenmesi gereken,Mesken veya işletmenin mevcut Kurulu gücünün %60'nın ölçütü kadar belirlenmiş gücü ifade eder. Aradaki farkı bir örnek ile açıklamak gerekirse; A işletmesinin 4 adet 15 kW ' tan oluşan cihazı olsun. Bu A işletmesi 4 adet cihazdan, en fazla 3 adedini devreye alabiliyor olsun. Oyleyse; A İşletmesinin Kurulu gücü: 4x15=60kW tır. Demant: 3x15= 45 kW tır. Sözleşme Gücü: 60/0.6=36 kW olur. Dolayısıyla demant ile sözleşme gücü aynı değildir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Slm arkadaşlar benim sistemde K.G 4000 görünüyor demand ise 7400 benim S.G. ne olacak demandı 7400 olan bir yerin kg si nasil oluyorda 4000 ne yapmaliyim bir yardım lütfen
 
Değerleri doğru okuduğunuzdan eminmisiniz ? Çarpanı dikkate aldınızma ? Faturayı ekleyebilirmisiniz ?
 
Carpan 31500 saatteki 160 degeri 0.230 ocak ayi sonundaki değeri. K.G. yide abone nosu ile sordurdum
 
2000 kvadan 6 tane O.E iplik isletmesi 3 isletme her isletmede 2 adet 2000 var
 
Öyle bir işletme için,uygun ! bir rakamdır..Çift terimli tarifeden enerji alıyorsanız,faturanızda ceza olması gerekir.Güvence bedeli yönünden,tedarikçiniz olayı farkederse sıkıntı çıkabilir.Kurulu gücünüzde yanlış.
 
Hata
 
Son düzenleme:
işte bende ondan korkuyorum şuan tek terimlideyiz çift terimliye geçmeyi düşünüyorlar.ilk kurulumda nasil yapmislarsa K.G. oyle olmus simdi is bana kaldi. Peki ben ne yapmalıyım kurulu gücümü nasıl bulurum işletmelerde birsuru makine var motor var motorlar aydinlatma nesysede makinelerin gücünü nasıl bilecem ayrica diyelim K.G tespit ettim sonra ne olacak tedarikciye dilekce verip degistirecekmiyim yoksa tekrar kabul gibi evrak proje düzenlemesi mi gerekecek
 
6x2000 kva lık projeyi bulmanızda yarar var.Ses çıkarmadan,tedarikçinizin , çift terimli tarifeye geçmeniz için uyarısını beklemek daha uygun olabilir.Demandı kontrol altına almanız halinde,çift terimli-3 zamanlı ! tarife daha uygun olabilir.Bence,onlar harekete geçmeden önce ses çıkarmasanız iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst