Sözleşme Güc & Demant Hakkında

Mümkün değildir.Yaklaşık bir değer olarak hesaplayabilirsiniz.Ne derece tatmin edici olur,o
size kalmış.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bu konuda bilgim çok sınırlı bu yüzden kafamdaki soruları tek tek soruyorum
1- Demandmetre dönüşüm oranı nedir? (hiç duymamıştım bunu)
2- Aynı Sözleşme gücünün aynı oranda üzerinde demandı olan iki işletme biri bir ay boyunca bu demandla diğeri de sadece 5 dakika (mesela ) üzerinde çalışmışsa ikisi de aynı cezayı ödememeli diye düşünüyorum o zamanda demandın (en yüksek çekilen güç manasında kullandım burada) ceza ile olan ilişkisini tam olarak ifade edin lütfen
3- Aşma olmazsa sözleşme gücüne bağlı sabit bir ücret artı harcanan enerjinin birim fiyatla fiyatlandırılması mı yoksa sadece sözleşme gücüne bağlı bir fiyat mi ödenir
4- Sayın yetiş çekilen maksimum akım demandmetreden neden görülemiyor, zaten maksimum çekilen güç maksimum akıma karşılık gelmiyor mu ? (arada kaldım burada)
Kısaca bu sorulara cevap vermenizi rica ediyorum, soruları gayet açık yazdım lütfen kesin bilgisi olan arkadaşlar cevap yazsinlar şimdiden teşekkür ederim..
 
electrics,

demand 15 dakikalık arsalıkta çekilen ortalama kwh'i ifade eder.Dolayısıyla anlık değildir bu yüzden direk demanddan akıma gidemezsin.Ayrıca 5 dakika aşsan bile cezaya girmez ceza için 15 dakikayı geçmen lazım.
Aşma olmazsa sabit ücretxsözleşme gücü+ kullanımxbirim fiyatı ödersin
 
Ev abonelerinde böyle bir uygulama varmı
 
Son düzenleme:
Ev abonelerinde böyle bir uygulama varmı

Ev aboneleri için böyle bir durum yoktur..Demant değerinin önemi abonenin çift terimli tarife kullanma isteğinden kaynaklanmaktadır.
Konu ile ilgili Fahri Yetiş ve Edremit beyin açıklamaları tatmin edicidir..Bu konuda bilgi eksiği olan arkadaşların bir kaç kez okumalarını öneririm.
 
ev abonleri için max güç değerinin 5kw olarak kabul edildiğini biliyorum
 
Arkadaşlar sözleşme gücü 14 Kw olan bir abonenin gerçekte çektiği akımlar çok daha düşük. Çünki 30 kişi kapasiteli bir ofis ancak 3-5 kişi çalışıyor. Çekilen güç çok düşük olduğu için de kompanzasyon sistemi sağlıklı çalışmıyor ve her ay ceza ödemek durumunda kalıyor abone. Bu durumda sözleşme gücünü düşürmek için bir dilekçe ile başvurmak yeterli midir? Yoksa yeni proje çizilmesi hatta tesisatların ona göre değiştirilmesi mi gerekmekte? Ve ya farklı bir yöntem varsa yardım edebilir misiniz?
 
arkadaşlar mevcut kurulu gücü 22 kw olan tesisin kurulu gücünü 45 kw çıkartmak için gerekli dökümanlar nelerdir?
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
Demant için örneğin Demantmetre dönüştürme oranınız 6300 ise ve sözleşme gücünüzü 3000 kW farzedersek.
Buna göre Demantınız:

demant=3000 / 6300= 0.476 =0.48 olarak bulunur.

Bu değerin fazlası kadarına müsade edilir.Bunu birbirini izleyen 2 ay aştığınız zaman Tedaş sizden sözleşme gücünüzü artırmanızı ister.Artırmaz iseniz cezayı kabul etmiş olursunuz. Sözleşme gücünü senede 4 defa değiştirme hakkına sahipsiniz.Bu nedenle üretiminizin durumuna göre hesaplarınızı yapıp sözleşme gücünüzü belirlemeniz gerekecektir.
Selam arkadaşlar,
Bu yukarıdaki mevzu açıklanmaya muhtaç gibi duruyor.

Sayın electrics de haklı olarak sormuş:

1- Demandmetre dönüşüm oranı nedir?
Açıklayabilecek olan var mı ?

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst