Sözleşme gücümün ne kadarını kullanıyorum?

kocamanusta

Profesyonel Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
2,596
Puanları
731
İşletmemizde 1000 KVA'lık bir trafo var. Sözleşme gücümüz 600 KW ve tek terimli tarifeye tabiyiz. Geçmişe ait tüm faturalar mevcut fakat sayaçtaki demand (1.6.0) parametresi hiç kayda alınmamış. Tabii bulunduğumuz ayın demand değeri belli ama sezondan kaynaklanan duraksamamız olduğu için maalesef çok bir şey ifade etmiyor. Fatura verilerinden yararlanarak geçmişe dönük aylarda sözleşme gücümün ne kadarını kullandığımı bulabilir miyim? Yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla.

not: İşletmemize yeni makinalar ekleneceği için durum tesbiti yapmak istiyoruz.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Fatura veya sayaç ile bunu yapamazsın. Yemez. Neden mi?
Faturadaki sözleşme gücü = kurulu gücün * 0,6 dır. Yani senin trafo gücün değişmediği müddetçe kurulu gücün değişmediği için sözleşme gücün de değişmez. Geçmiş faturalarına istediğin kadar bak fark etmez, değer sabittir.
Demand, mevcut sayacın ile çektiğin en yüksek güç değerini verir. Ne kadar sağlıklı olur bilemem. Belki demand değerine eriştiğinde halen çalışmayan makinelerin olabilir vb.

En iyisi ya güç tesbiti yapmak, ya da tam kapasite çalıştırıp akımdan gücü bulmak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst