Sözleşme Gücü, Bağlantı Gücü, Kurulu Güç ne demektir.

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir tekstil fabrikasında kojenerasyon sistemi vardır.Kojenerasyon evrakları arasında sözleşme gücü, bağlantı gücü ve kurulu güç kavramları geçmekte bunlar ne anlama gelir.Tesisin kojenerasyon ünitesinde ulusal şebekeye bağlı 2 adet step-up trafo vardır güçleri 6,3 MVA dır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kurulu gücün trafo güçlerinin toplam kVA gücünü bildirir. Ancak dağıtım şirketi ile yaptığım anlaşma bağlantı anlaşması ve senin gücünü verir. bunun üstünde güç çekersen yük aşım cezasına girersin, bu kapasiteleri iyi bilmek lazım. şirket büyüme yoluna giderken bunları göz önüne almak gerekir.
kojen olduğun için otoprodüktör (grup) lisansı ile üretim yaparsın. burada da yeni kanunla ürettiğin elektriğin 40% nı enterkonekteye satabilirsin. buna senin lisans gücün olur.
step up trafo düşürücü trafoların tersine yükseltici trafolardır. 6,3MVA lık trafo muhtemelen 6300V dan 31,5kV a yükseltici trafodur. Yıldız noktasında nötr topral direnci var olabilir. Trafonun tipine bağlı. Kademe anahtarıda olması muhtemel. Temel prensip olarak trafo dur. difransiyel koruması vs korumarlı mevcuttu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst