SÜREKLİ OLARAK ASANSÖR HIZ KONTROL SİSTEMİNİN YANMASI

ETEM5858

Üye
Katılım
5 Mar 2014
Mesajlar
19
Puanları
1
Iyi akşamlar bizim apartmanın hız kontrol sistemi elektrik yüksek akım gelmesinden dolayı sürekli yanıyor şuanda gelen elektrik 410 volt genelde uzun süreli elektriklerin gitmesinden sonra birden gelen elektrikten dolayı asansör hız kontrol sistemi yanıyor. Tam hatırlamıyorum ama asansörcü tek faza yada üç faza kaldığından dolayı yandığını söyledi bizde bir kontaktöre faz koruma rölesi taksak bu yanma olayından asansörümüzü koruyabilirmiyiz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
iki faza kalmasından dolayı hız sistemi yanıyorsa(?)faz koruma rölesi işini görürür.
ama voltaj dengesizliğinden dolayı yanıyorsa hhhhhyavuz arkadaşın dediği gibi voltaj regülatörü kullanman şart.
 
1 yuksek akim gelmez gerilim gelir 2 his kontrolü sok 3 tf 42 kontaktor kullan yoluna devam et bütün sorunlara poydoz ondan sonra

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
kaelin çok güzel koruma röleleri var bi incele istersen aşırı akım aşırı gerilim dengezi gerilim düşük gerilim. düşük frekans yüksek frekans faz yokluğu faz sırası hepsini bir arada yapan güzel bir rölesi var. onu al bi kullan işini görecektir.
 
Panonun içine simens 3tf42 7.5 kw kontaktör
kontaktöre bağlı kael marka ke-fkr4 faz koruma rölesi + TRİMBOX
bir tane panonun üstüne voltmetre bir açma bir de kapama düğmesi taktırdım.
Zaman rölesi taktırmadım en üst katta oturuyorum zaten ben açar kapatırım diye düşündüm.
Inşallah işe yarar bu pano arkadaşlar...
 
bence 410V normal değil. uzun süreli kesintiden sonra ilk anda 430V'lara bulabilir bu da sürücüye zarar veriyor olabilir. bence bu 410V'u 390V civarına düşürün daha iyi.
 
Eğer faz kopması gibi bir sorun varsa faz koruma rölesi sorunu çözecektir. Ama neden devamlı faz kopması yaşanıyor, önce bunu çözmek lazım. Çünkü bu seferde elektrik kesilecek, elektrik kesildiğinde hatta indüklenen gerilim peak yapacak ve bu da hız kontrol sisteminin yanmasına sebep olur. Bu anlamda yapacağınız işler sıra ile, birincisi:önce faz yada nötr kopması sebep ne ise onu bulup, sorunu çözme, ikincisi: uygun faz koruma rölesi, üçüncüsü: peak ve darbelere yada yıldırım gibi doğa olaylarına karşı da koruma yapabilen trimbox darbe koruyucusu kullanmak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst