Run dan Stop a alıp Geri Run a alıyorum

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam.işletmede kullandığımız siemens plc li bir makinanın enerjisini kapatıp actıktan sonra.plc yi run dan stop alıp bir iki saniye sonra geri run a alıyorum ondan sonra sistem yerine geliyor.bunla bayagı ugrastık en son bu cözümü bulduk.her seferinde bunu yapmak istemiyoruz.ne yapmalıyız yardımlarınızı bekliyorum tskler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
makinadan ayrı start stop yokmu niye plc üzerinden acıp kapatıyorsunuz plc'yi run konumunda bırakın start stopla makinayı acın böle kullanmaya devam ederseniz plc bozulur
 
işletmenizdeki plc programını bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm. bazı parametrelerini program açılırken db lerden alıyorsa belki db lerin initalize edilmeleri ve yeni dataların yüklenmesi gerekebilir.

sistemde profibus var ise kablolarını da gözden geçirmeniz gerekebilir. eğer SF veya BF arızaları olursa PLC nin RUN a geçmesi zaman alıyor.

Hardware deki modüllerin versiyonlarının bile önemi çok mühim. bazı durumlarda yine geç açılma yapabiliyor.
 
PLC'ye OB100 eklenip gerekli ayarları yapılmalı.
 
makinanın hazır moda gecmesi icin her enerjiyi actıgımızda plc i run dan sop alıp geri run a alıp resetlemem gerekiyo.yoksa gereken yerlere komut ve enerji gitmiyor.yorumlarınız iicn tskler fakat plc hakkında fazla bilgiye sahip degilim.saolun
 
Dediğim gibi OB100 eklenmeli. OB100 hakkında detaylı bilgiyi Programınıza ekledikten sonra üzerinde F1 tuşuna basarak alabilirsiniz.
 
makina üzerinde zaten 7 8 yerde start stopumuz var.ana şalteri açtıgımızda bilgisayar monitöründen dokunmatik olarak stop yapıp sonra run a alıyoruz bu makinanın normal açılma hazır olma şekli.makina normal seyrinde çalışırken tüm birimleri starttan düşürüyor tekrar hepsini açıyoruz ve çalışmaya devam kimbilir ne zaman düşücek diye bekliyoruz ha simdi ha birazdan...
 
tşk ederim yarın bir şefimle görüşim bi ob100 olayına bir bakalım.yine yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst