Rulman

ismail bey dış çap için bir formul yok.Çünki aynı
iç çapa sahip bir rul mandan 4-5 çeşit çıkabiyor.Bir rulman katalogu temin etmenizi tavsiye edebilirim
 
EĞİk bİlyali ve konİk bİlyali yataklar nasil montaj edİlİr ve neden bÖyle montaj edİlİr lÜtfen cvp yazan olursa Çok sevİnİrİm
bu Çok acİl(2 nİsan 2008 tarİhİne kadar cvp verİlİrse sevİnİrİm) bu benİm Ödevİm
 
18000 devirli bir motora nasıl rulman kullanırsam problem yaşamam c3 boşluklu rulman kullanıyorum çabuk bozuluyor
 
devir hızı 3000 dev / dak ve üzeri devirler için ve aynı mil üzerin de üç tane vaya fazla rulman varsa c3 boşluklu rulman kullanılması gerekir.
 
merhabalar...
6000 serili rulmanlarda max. c boşluğu ne olmalıdır

Bu bilgi din normaları doğrultusunda rulman kataloglarında belirtilmiştir.

Rulmanlarda C boşluğu denilen şey rulmanın radyal boşluğu yani yuvarlanma elemanı bilya veya makara ile rulmanın dış bileziği arasında buşluk miktarıdır.

Bu değerler şu şekildedir. C 5 > C 4 > C 3 > C 0 > C 2 > C 1 dir.

Standar bir rulman kodu örneğin 6206 nolu rulman ile C boşluğu belirtilmemişse bu rulmanın C boşluğu C0 sınıfıdır ve standart olduğu için yazılmaz fakat rulmanınızda 6206 C3 yazıyor ise buda C3 sınıfı boşluktur. Diğeleride bu şekilde belirtilir. Belirtilen sınıfın tolerans aralığı iç çapa bağlı olarak tolerans aralığı değişir. Buda rulman kataloglarında C boşlularının gösterildiği tablolarda belirtilir. Max C boşluğunu çapınıza bağlı C boşluk tolerans sınıfının max. değerine bakarak bulabilirsiniz.
 
Arkadaşlar rulmanlardaki C boşluk yani Radyal boşluk değere rulmanın yuvarlanma elemanları tane bilya veya makaralar ile rulmanın dış bileziğinin yuvarlanma yüzeyi arasındaki boşlkuk miktarıdır.

Rulmanda C boşluk belirtilmedikte rulman standart C0 radyal boşluğuna sahiptir. Yani 6205 dediğinizde bu rulman C0 radyal boşluğuna sahiptir. 6205 C3 derseniz bu rulman C3 radyal boşluğuna sahiptir.

Kataloglarda her rulman tipi için ilgili kısımlarında radyal boşluk değerleri rulman çapına bağlı olarak tablo halinde verilmektedir.

Radyal boşluk genellik rulman hem mile hemde yuvaya sıkı geçeceğinde rulman bileziklerinde meydana gelecek daralmaları tolere etmek için kullanılır.

Diğer bir arkadaşımızın sorusu 18.000 devirdeki rulman için ise, rulmanların tipine göre ilgili kataloglarda rulman cetvelleri vardır Bu rada rulmanın gres ve sıvı yağdaki ulaşabileceği max devir değerleri vardır. Rulmanızın yağlama yöntemine göre rulman 18.000 devire ulaşabiliyorsa kaliteli bir marka ile bu seviyeye ulaşabilirsiniz. Fakat sınıra çok yakın ise daha hassas örneğin P6 veya P5 gibi rulman almanı gerekecek yada yuvarlanma elemanları porselen olması gerekbilir vb. uygulamaya göre değişim gösterir.

Detaylı bilgi için [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
kafam karıştı :S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst