Rulman seçimi?

Ar-kur-Tek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
1,722
Puanları
756
Yaş
49
Sayın arkadaşlar;

Alltaki linktki ürünü aldım, malum çin malı olduğu için motor rulmanlarının kalitesi eh işte seviyesinde olacaktır muhtemelen.

Niyetim ise bu aleti koordinat sehpası ile freze niyetine kullanmak.Bunun için Rulmanların yanal yüklere de dayanması lazım.

Sorum şudur ki bu tip bir modifikasyon için Rulman seçimi nasıl yapılır.Hangi seri Rulman kullanmalıyım.Ne tavsiye edersiniz?

Ürün Linki:MINIQ BG-5156E masa üstü Sütün Matkap
 
Eksenel ve radyal yüklere dayanan rulmanları iyi bir rulman katoloğu bulup ondan seçebilirsiniz. Sn. Kazım Uğur Hocamız bir ara böyle bir rulman kataloğunu forumdan paylaşmıştı. Seçeceğiniz rulman ayni motorlu araçların aks bilyeleri gibi hem yandan (eksenel) hem de ağırlık olarak (radyal) olan yani üstten (ağırlık kuvveti gibi) gelen tüm yükleri karşılayan tipte seçilmiş olacaktır. Kolay gelsin.
 
Merhaba foruma yeni üye oldum. Konya'dan Emre Ben
Çalıştığım firmada rulman ve fren ekipmanları satılıyor. Bende boş zamanlarımda makale yazıyorum. Forumda paylaşmak istiyorum hangi kategoride paylaşabilirim?

Örnek makalenin bir kısmı

Rulmanın mevcut hali 19. yüzyılın sonlarına doğru geliştirilmiştir. İlk etapta elle yapılmıştır. Günümüzde rulmanlar en yaygın olarak kullanılan makine parçalarından biridir, dönme hareketi neredeyse tüm hareketleri kolaylaştırmakta ve sürtünmenin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Rulmanların iki kilit fonksiyonu vardır:

Hareketi transfer ederler, örneğin birbirleri ile ilişkili bileşenleri destekler ve yönlendirirler.
Kuvvetleri aktarırlar.
Makaralı rulmanlar ve manşonlu rulmanlar
Manşonlu veya düz bir rulmanda, aks ve rulman kayar yüzey üzerinde farklı yönlerde hareket ederler. Buna karşın, rulmanların birbirlerine doğru hareket eden iki bileşeni -iç ve dış bilezikler- döner elemanlarla ayrılır. Bu tasarım manşonlu rulmana kıyasla çok daha az sürtünmeye neden olur.

Radyal rulmanlar ve eksenel rulmanlar
Rulmanlar yükleri radyal yönde veya eksenel yönde aktarabilir ve çoğu durumda radyal ve eksenel yüklerden oluşan bir kombinasyonun aktarımını gerçekleştirirler.

Her iki dizayn da hem bilyalı rulman hem de makaralı rulman olarak sunulur. Rulman tasarımının tercihi uygulamaya bağlıdır.
 
Sn. @cnbx42,

Başlıkların altında teknik gibi bir bölüm varsa veya mekanik varsa oraya açmanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Eğer uygun bir bölüm bulamazsanız @by lent ile iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır. İyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst