RS485 kısa devre durumu

ekozo

Üye
Katılım
7 Nis 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar

RS485 haberleşme hattında A ile şase ve B ile şase arasında ölçü aleti buzzer kısmı ile kısa devre ölçüyorum. Ancak A-B arasında ölçme yaptığımda kısa devre çıkmıyor. Bunun mantığı nedir bilen varmı. Hat yaklaşık 500m. Nomrlade A ve B arasında da kısa devre ölçmem gerekmiyormu
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
500 metrelik kablo uçlarından omaj ölçümünü yapıyorsanız muhtemelen kablonun bu 500 metresine karşılık gelen elektrikteki iç direncinin tam karşılığını bir omaj değeri olarak ölçüyorsunuzdur. Bu da buzzerli kısa devre kontrolünde, bir buzzer ile ötmesi şeklinde (Ancak tam bir kısa devrede yani bu mevcut omajın sıfıra çok yakın olmasında veya tam sıfır olabilmesinde buzzer öter genellikle) değil de, bu uzunluktaki kablonun bir ucundan diğer ucunana kadar olan kablo iç direncinin tam karşılığı olan bir omaj değerinin okunması (kabloda açık devre yoksa eğer, varsa eğer sonsuz omaj değeri bu ölçü skalasından okunur) demektir. (Ama bu ölçüm tam olarak bu söylediğim şekliyle de yapılıyorsa eğer) Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst