RS-232 bağlantı sorunu

onurcom

Üye
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar,
Ben bilgisayardan bir anemometre cihazına rs232 seri bağlantı yapmak istiyorum. Bunun için hyper terminal kullanıyorum. program ve kablolarda sıkıntı yok fakat cihazın ne klavuzunda ne de internette cihaza seri bağlantı ile ilgili hiç bir bilgi yok. Bir kaç deneme yaptım fakat hangi hızlarda bağlantı kabul ettiğini bilmiyorum. Bunu nasıl bulabilirim. Cihazın rs232 çıkışı 3,5 mm jack. kabloyu kendim yaptım. Üç kablonun biri rx biri tx diğeri de gnd. Hatta cihaza kabloyu takıp volmetre ile ölçtüğümde hem gnd-rx hem de gnd-tx arasında 5 v gözlemledim. Bu cihazın bir şeyler gönderdiği anlamına mı gelir bilmiyorum. Ama bilgisayar ile buluşturamıyorum. Ya da buluşuyor ama ben bunu fark edemiyorum. Ekrana herhangi bir yazı gelmiyor.
Saygılar.
 
S.A.
Cihazın bir haberleşme protokolü mutlaka vardır. modbus ascii yada modbus rtu gibi. Bu durumda hyper terminal işine yaramaz.
 
Merhaba, modbus haberleşme için önerebileceğiniz bir yazılım var mı?
 
S.A.
Biraz aralı bir zamanda girince cevapta geç kaldı.
modbus tester
modbus tool

vb. programlara netten bakabilirsiniz
 
lisanslı bir ürün galiba. Paylaşım için teşekkürler.
Basit bir programda kendim yazdım.Malsesef yukarda verdigim linkteki programı ben kendi programımı yazdıktan sonra buldum,ama olsun fenada olmadı.kendi yazdıgım programda manuel olarak gidecek dataları degistirebiliyorsun.Belki buda işinize yarar.www.alarmko.net/download icinden MODBUS CRC HESAPLAMA
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,610
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst