Rotor olarak kullanılacak sabit mıknatıs.

2_parmak

Üye
Katılım
24 May 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba uzun bir süredir sizlerden uzaktım.

Yeni bir konu ve yeni bir merak ile tekrar döndüm,konunun özü şu;araç şarj dinamosundan verimli bir şekilde elektrik üretimi ile ilgili,başka bir konuda arkadaşlar bunu tartışmışlar değerli bir abimiz üzerindeki rotor yerine sabit mıknatıs kullnılırsa bunun verimi arttıracağını beyan etmiş.

Şimdi eğer bu verimliliğin arttırılması için doğru bir yöntem ise güçlü bir sabit mıknatısı nasıl ve nereden temin edebiliriz nette biraz araştırdım genelde ticari amaçlı basit kullanımlar için tasarlanmışları var.En büyük eksiğim ise mıknatıslanmanın bir hesabı bir matematiksel ifade biçimi,birimleri ve çeşitlilikleri varmı.Bu konuda en ufak bir bilgisi olan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar mıknatıs hakkında bildiğiniz her bilgi olabilir.
 
Sayın 2 parmak !
Araç şarj dinamolarında rotora sabit mıknatıs yapıştırmak, daha verimli enerji almak için değildir. Bilindiği gibi bu dinamoların rotorları elektromanyetik rotordur. Yani bu rotora dışardan, aküden elektrik verilerek manyetik alan oluşturulur ve dönerken elektrik üretilir. Araçlarda bu şekilde kullanılması en verimli halidir.

Gelelim sizi sorunuza ;
Rotora mıknatıs yapıştırmak, dışardan enerji almadan elektrik üretmek içindir. Bu da şu an için küçük çaplı rüzgar türbinlerinde kullanmak üzere yapılan modifiyedir. Bu şekilde yapılan araç şarj dinamoları, doğru akım motorlarına göre daha düşük devirde daha çok elektrik verebiliyor. Ben bu şekilde bir kaç tane modifiye ettim ve çok verimli elektrik aldım.

Bu mıknatıslar neodyum mıknatıslardır ve çok güçlüdür. Araç dinamosu için N42 dediğimiz mıknatıs yeterli oluyor. Ölçüleri ise 40 x 20 x 10 mm ölçülerdir.
Adapazarı organize sanayii sitesinde AKSA MAGNET firmasında satılıyor. Fiyatı ise 7.5 tl.dir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...767-gelin-ruzgar-turbini-yapalim/sayfa18.html
Bu adreste benim yaptığım araba şarj dinamosunun modifiyesi var. Size yardımcı olur sanıyorum.
 
Yanıtınız için teşekkür ederim,verimden kastım sizin söylemek istediklerinizle aynı,fotoğraflarda gördüğüm kadarı ile rotora parça halinde mıknatısları monte etmişsiniz,bunun sebebi kutup sayısı ile alakalımı?

Benim düşüncem rotor şeklinde bir mıknatıs tasarlanması sizce verimi eğer sizinki parça ise?Sizin tasarlamış olduğunuz reotora kıyasla verimi nasıl olur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst