Dediğin uçlarda 12.50 volt var hocam2. Özellikle "şase" ve kırmızı soru işaretri olan uç arasında 12Volttan az bir değer olmamalı.
Kırmızı soru işaretini gördünüz mü?
Transistörü değiştirdim hocam 6.5 v veriyordu şuan 9.5 e yükseldi şuan sıkıntı yok gibi ama biraz daha yükselse iyi olur diye düşünüyorum başka arızalı bi parça olabilir mi fikriniz varmı veya şunuda değiştir dediğiniz bi parça ?Hayır olmaz.
Ayrıca 2. kısımdaki noktanın voltajını ölçtünüz mü_
Geçmiş olsun 9.5V ile röle çekilebilmelidir.Dediğin uçlarda 12.50 volt var hocam
Transistörü değiştirdim hocam 6.5 v veriyordu şuan 9.5 e yükseldi şuan sıkıntı yok gibi ama biraz daha yükselse iyi olur diye düşünüyorum başka arızalı bi parça olabilir mi fikriniz varmı veya şunuda değiştir dediğiniz bi parça ?
başka arızalı bi parça olabilir mi
Teşekkür ederim hocam yardımınız için çok sağaolunGeçmiş olsun 9.5V ile röle çekilebilmelidir.
Hayır, şemasını çıkarmadan tahmin zor.
Değiştirdiğiniz transistörün bazında (orta ucu-şase arasında) voltaj ölçün
Geçmiş olsun 9.5V ile röle çekilebilmelidir.Dediğin uçlarda 12.50 volt var hocam
Transistörü değiştirdim hocam 6.5 v veriyordu şuan 9.5 e yükseldi şuan sıkıntı yok gibi ama biraz daha yükselse iyi olur diye düşünüyorum başka arızalı bi parça olabilir mi fikriniz varmı veya şunuda değiştir dediğiniz bi parça ?
Hocam ide ldryi biraz daha hassaslaştırmak için dirençi düşürsem işe yararmıGeçmiş olsun 9.5V ile röle çekilebilmelidir.
Hayır, şemasını çıkarmadan tahmin zor.
Değiştirdiğiniz transistörün bazında (orta ucu-şase arasında) voltaj ölçün. (röle çekili iken)
Değiştirdiğiniz transistörün bazında (orta ucu-şase arasında) voltaj ölçün. (röle çekili iken)Hocam ide ldryi biraz daha hassaslaştırmak için dirençi düşürsem işe yararmı
Potansiyometre follow me de süreyi ayarlamak için hocamDeğiştirdiğiniz transistörün bazında (orta ucu-şase arasında) voltaj ölçün. (röle çekili iken)
Ve potansiyometrenin her iki tarfa, sonuna kadar döndüğünde
Tamam, pot hariç diğer durum için bazdaki voltajı ölçünPotansiyometre follow me de süreyi ayarlamak için hocam
Bide baz dediğiniz nedir anlamadım hocamŞuan taktığım transistörde - ile orta uç ölçtüğümde - 0.70 + ile orta ucu ölçtüğümde 12.47 görüyorum