Robot icin motor seçimi

BabbMack

Üye
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba,
Su an da bir robot ile uğraşıyorum. Bir nevi savaş robotu gibi farklı robotlarla çarpışma vs olacak fakat kac rpm ne kadar hizli bilmediğim için motor seçimini yapamıyorum. Arac 5-6 kg ağırlığında olacak ve 2 motor kullanilarak yapilacak. İki tane 700 rpm (torku 6 kg) motor kullandığımda araç yavas mi olur ya da ideal midir. Yoksa daha yuksek rpm li fakat torku daha dusuk (1-2 kg durdurma torku) torklu olan motor kullansam daha mi iyi olur. Simdiden teşekkürler
 
Ne için kullanacağınızı söylerseniz daha iyi cevap verebiliriz
Küçük bir alanda hızlı hızlanma mı istiyorsunuz, veya çarpınca rakibi savurması açısından hızlı mı vursun istiyorsunuz yoksa yavaş olsun güçlü olsun mu diyorsunuz?
 
Tabi, motoru sürmek için direkt. 2 motor tekerleklere bağlanacak.
 
şimdi şu şekilde, Ben bir lisede öğrenciyim. Benim 2 arkadaşım sumo robotu yapmışlardı. Onda mıknatıs vs. de var diye biliyorum. Onun yapılması için güçlü ve hızlı motorlar var. Yanlış hatırlamıyorsam maxon markasıydı.Bir bakmanızı tavsiye ederim.
 
Fiyat olarak bütçemi aşıyor ne yazık ki. Rpm ve torklarını hatırlıyor musunuz motorların
 
Maalesef hatırlamıyorum, https://www.robotistan.com/faulhabe...9GK8efod29eCfaGtC6h6Tm9uo1uhOuc0aAvctEALw_wcB bu linke bir de namiki 22cl vs vs tam hatırlamıyorum ismini tam bu motorları bir araştırabilirsiniz. Ben namiki olanı kullanacağım bir projede. gözüme iyi gibi gözüktü. Bir bakın isterseniz.

attığım link gelmediyse moderatör onaylamamıştır daha, o yalnızca örnekti bunun türevlerini ve hurdalıkşardaki çıkma motorlara bakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst