Robot daha iyi yapar

memo_06

Üye
Katılım
19 Haz 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Konum
Ankara
Arkadaşlar sayfa tarafımdan taranmış olup bilgiyi paylaşma amacı ile sizlere ulaştırılmıştır.
Bir çalışma içerisindeyim ve bu paylaşımım ile ilgili orjinal ve doğruluğu kesin yorumlarınız benim için çok değerlidir.
Konu ile ilgili lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • Robot Daha İyi Yapar.pdf
    3.2 MB · Görüntüleme: 26
Yazınız çok uzun olmuş ansilopedi okumuş gibi oldum.Daha önce OTC ve YASKAWA robotlarının elektrik montajını yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim.Robotlar asla düşünüp yorum yapacak duruma gelmemelidir.
Endüstriyel robotlar seri üretimlerde bir operatörden hem hızlı hemde kaliteli üretim yapabilir seri kaynak,istifleme ve seri montajlarda çok kullanışlıdır ama sürekli değişken işlerde robotlar verimli çalışmaz ve bir robot un en basit kısmı kolu demişsiniz bu yanlış kolun yapılacak işe göre dişli ve redüktörleri özeldir Bursada fanuc marka bir robotu kontrole gittim robottun dişlisinde boşluk vardı geçen yıl 4500 euro yenisinin fiyatı bu kadar fiyat sadece dişli kısmı basit olabilir mi?3 eksen demişsiniz 3 eksen robot ben görmedim belki çok eski robotlar vardır 3 eksen 5 eksen robot gördüm ama üretimden kalkmış ABB robotları şuan üretimde kullanılan robotlar 6 eksen belki özel amaçlı daha değişik eksen sayısında robot vardır ama standartlar da gördüğüm 6 eksen
 
Yazıyı okuyunca;
1:Yazı oldukça eski..Hangi ansiklopediden tarandı bilmiyorum ama Temel seviyede bilgi veren bir yazı.

2.Yazı yazıldığı tarih itibarı ile daha piyasanın ,teknolojinin,kendine has teknolojik terim ve jargonun daha tam oluşmadığı bir zamandan kalma olduğu için bir bazı bilgiler ve jargon değişmiş vaziyette.

3.Robotlar kullanılan için eksen kelimesi günümüzde çok doğru bir ifade olduğunu düşünmüyorum.Eksek daha ziyade yön ve açıyı ifade eden bir terim.Robotların eklem yerlerini ifade ederken eksen değil de serbestlik noktası/derecesi terimi daha doğru geliyor bana.Zira 3 serbestlik noktasına sahip bir robotun nerede ise ulaşamayacağı eksen yoktur ama 6 serbestlik noktasına sahip bir robot kadar yetenekli değildir.

4:Yazı işin daha ziyade "mekanik" tarafına odaklı.Halbuki günümüzde yazılımın önemi nerede ise mekaniği geçmiş vaziyette.Hatta mekanik kusurları bile belirli yere kadar tolere edip kapatabiliyor yazılımlar.

5:Ayrıca yine yazı End. Robotlara odaklı bir yazı.Artık Robotlar sadece fabrikaların seri üretim hatlarında yer almıyor. Kolaboratif (Cobot) robotlar (para olsa edinmek isterim bir tane şahsen) artık nerede ise evlere girecek duruma geldiler.

6:Yine yazı yazıldığı tarihte muhtemelen sadece bilim-kurgu filmlerinin senaryosu olan yapay zeka artık günümüzde insanı ürkütecek seviyeye gelmiştir.Yine yazıda geçen beyin ifadesi tam yerini yapar zeka ile buluyor artık.

7:Robotlar kabiliyetleri sadece mekanik hassasiyet ve yazılımla artmıyor artık.Bunlara paralel gelişen bir Sensör ve transdüsör teknolojisi var malum.Buda yeteneklerini oldukça arttıran ve çeşitlendiren bir durum

Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst