RJ11 jacklara Cat6 kablo çekilmesi mantıklı mı?

Katılım
25 Nis 2018
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
26
selam yeni projelerde artık telefon prizlerine Cat6 kablo çekiliyormuş. Telefon prizi için 2 kablo yeterliyken 8 kablolu Cat6 çekilmesi mümkün mü? eğer yapılabiliyorsa geriye kalan 6 kabloya yazık değil mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kaç yıldır hep cat 6 çekiliyor yeni olan birşey değildir. Telefon kablolarına göre daha kaliteli ve sağlamdır. Yönetmelikte de yedek çekilmesi şartı vardır.
 
Sorun 2li veya 6 lı olması değildir büyük ihtimalle. Telefon prizlerine modem vs. bağlanırsa hız düşümü olmasın diyedir. Kablo tipi, iç sarımı gibi özelliklerden dolayı ileriye dönük düşünülmüştür.
 
Batiyi geriden takip ettigimiz icindir bence, her evde bir telefon yok onlarda arti internet de, ayni hat üzerinde gerçi. Tam olarak takip de etmiyor edemiyoruz ya da, bazi teknolojiler hic yer edinemwdi cagri cihazlari veya modasi kisa sürdü arac telefonlari gibi ...

Ileriki ihtiyaclari soyle detayli genis goren yok onlarda daire icine kadar fiber girmekte, bizde hala bakir ... hatta cogu evde hala tek uydu kablosu gelmekte ki tv sayilari artmis durumdayken.
 
İlersini düşünen biri olsanda 1 liralık borunun hesabını yapmayı düşünüyoruz .
hesaplarda düşünceler farklı.
 
IP telefon kullanılacaksa CAT6 UTP çekilmesi gerekir. IP telefon kullanılmayıp CAT6 UTP çekerek IP telefon alt yapısı hazırlanmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,273
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst