Rgkr Neden Çalışmıyor?

dogan

Üye
Katılım
20 Nis 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Önceki soruma cevap için FAHRİ beye teşekkürler.Yeni sorunum şöyle:Kompanzasyon istasyonumda role arızalandı .Yeni role aldım taktım cosfi 93 normal lambası yanıyor 5 kvar alıyor sadece.Ama reaktif yükseliyor.ayarlar normal.Roleyi başka istasyonda denedim normal çalışıyor.Panodan 200 A. yük var.ama alıcılar hep monefaze.sorun ne olabilir?Bir fikir verirseniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sisteminizi bir analizör yardımı ile izlemenizde yarar var.Alıcılarınızın hep monofaze olduğundan bah-
settiğinize göre,etkili kompanzasyon yapabilmeniz için Kael Varkombi veya Entes RG3-12C benzeri
monofaze kondansatörde devreye alabilen röle kullanmanız gerekiyor gibi.İşe ,öncelikle röleyi değiştirerek başlarsanız ,her iki rölede de bulunan analizör özellikli göstergelerden istifade ederek so-
rununuzu çözersiniz.
 
Sorum özellikle FAHRİ Beye olmakla beraber tüm katılımcılara .Kompanzasyon panolarımda (8 adet) ABB RVC 12 Role kulanıyorum 2 yıldır.hiç sorun yaşamadım.Önerdiğiniz Kael ve Entes rolelerin artıları ve eksileri nedir ABB Roleye karşı.Yazarsanız düşünürüm.
 
DOĞAN ' Alıntı:
Kompanzasyon panolarımda (8 adet) ABB RVC 12 Role kulanıyorum 2 yıldır.hiç sorun yaşamadım.Önerdiğiniz Kael ve Entes rolelerin artıları ve eksileri nedir ABB Roleye karşı.

Gerekli katalogları aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/reaktif-güç-kontrol-röleleri.13975/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/kategori/reaktif-güç-kontrol-röleleri.111/

Kullandığınız röle akım bilgisini bir fazdan alıp, diğer iki fazdan geçen akımı da birinci fazdan geçen akım kadar kabul ederek kompanzasyon yapmaktadır. Sisteminiz dengeli veya dengeye yakın bir güç tüketimi yapmakta ise kullanmakta sakınca yoktur. Ama işletmede dengesiz yükler çoğunlukta ise ve fazlara güç tüketimleri eşit şekilde yapılmamışsa; rölenin akım trafosunun bulunmadığı fazlardaki yüke uygun kompanzasyon yapılamamaktadır. Kompanzasyon yaparken gerekli toplam kapasiteyi devreye almak/bırakmak için baştan alıp/bırakırken geçen sürede indüktif veya kapasitif yazmaya devam eder.

fahri yetiş'in önerdiği röleler üç fazdan akım bilgisi alarak kompanzasyon yapmaktadır. Entes'in RG3-12T modeli de üç fazdan akım bilgisi alır. Ama ortalama cos fi'ye göre kompanzasyon yapar (monofaze çıkışı yoktur). RG3-12C/CS modeline monofaze kondansatör de bağlanabilir. Dengasiz yüklerin olduğu işletmelerde, fazlardan birine veya ikisine fazladan kondansatör lazım ise (bağlanmışsa) monofaze kondansatörü devreye alır. Hangi fazda ne kadarlık kondansatör olduğunu hafızasına aldığı için, İhtiyacı olan kapasiteyi direkt olarak devreye alır veya bırakır (baştan alıp kademe ayarlamaya gereken süre kaybı olmaz)
KAEL VARkombi12 ile ENTES rg3-12c/cs modelinin özelliklerinin %99'u aynıdır.

Ceza oranlarının aşağıya çekilmesi ile birlikte dengasiz yüklerin olduğu işletmelerin oranları sınırlarda gezecektir ve ceza kaçınılmaz olur.
 
Genç arkadaşıma teşekkür ediyorum.Söylediklerine aynen katılıyorum.Sizin yükünüz dengeli olduğu
için hiçbir sorunla karşılaşmamanız normaldir.RCV rölelerin çalışma akımı 50 mA dir.Alırken RVT serisin-
den almış olsaydınız ( çalışma akımı 10 mA ) belki daha iyi olurmuş .Probleminiz olmadığına göre me-
sele yok demektir.Sizin kullandığınız röle çok güzel bir röle ( özellikle akım ve gerilimi tanıma özelliği ),
dengeli yüklü sistemlerde ( 50 mA lik akım göz önüne alınmak şartiyle ) başarılı çalışabilir.
 
Fahri bey ABB Firması bizim birçok konuda çalıştığımız bir firma onların RVT Serisi RGKR sini 1600 Kvar lık bir panomda kullandım verim alamadım çünkü çok teferruatlı bir role en küçük bir değer dalgalanmasını bile algılıyor. Rolenin çok hassas olması bazen iyi olmuyor .Bu yüzden rvc serisi hem daha az parametre girerek daha az hassas çalışıyor.Benim istasyonumun 300 hanelik bir site olduğunu düşünürsek bence rvc daha iyi.
 
Fahri Bey'e katılıyorum. Bir analizör yardımıyla sisteminizin endüktif yük ihtiyacını tespit ediniz. Çıkan sonuca göre sisteminizin kompanzasyonunu tekrar gözden geçiriniz. Size alternatif oluşturacak bir cihaz öneriyorum.
Elektropan marka EA200S veya Federal Elektriğin FPA120 enerji analizörünü öneriyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst