rg 12 röle hakkında

asburak

Üye
Katılım
31 Ara 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
arkadaşlar merhaba;

panoda rg12 entes röle mevcut. otomatik olarak tanıtıyorum kondansatörleri. ancak tek tek kondansatör güçlerini manuel olarak kontrol ettiğimde 3. kondansatörden sonrası off gözüküyor. elle manuel giricem ama hangi kademede kaç kvar var bilmiyorum. zaten rölenin kendisi algılamadan benim manuel girmem cok sağlıklı değil. yardımlarınızı beklıyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar merhaba;

panoda rg12 entes röle mevcut. otomatik olarak tanıtıyorum kondansatörleri. ancak tek tek kondansatör güçlerini manuel olarak kontrol ettiğimde 3. kondansatörden sonrası off gözüküyor. elle manuel giricem ama hangi kademede kaç kvar var bilmiyorum. zaten rölenin kendisi algılamadan benim manuel girmem cok sağlıklı değil. yardımlarınızı beklıyorum.

sen elle tanıt bişi olmaz (tesisinde hızlı yük varsa,a.t clas:hatalıysa,kondasntörler eskiyse auto setup anında ilgili kademeler kapatılır )
 
ekrem tesekkur ederim. aslında çok bişi yok ama dediğin gibi yapıcam. kond. yeni hep. biraz gözlem yapayım ne olacak bakıyım.
 
10.programda sıklıkla görülen durumlardan biridir yaşadığınız sorun böyle bir durumla karşılaştığımda Sn ekrem.kolu'nun dediği gibi kondansatör güçlerini manuel olarak röleye tanıtırım. İlk grubun trifaze ve büyük güçte kondansatör olmasına dikkat ediniz, yükün az veya çok değişken olduğu durumlarda rölenin kademeleri algılama sorunu sıklıkla yaşanmakta.
 
tam olarak 10 . program nedir bilmiyorum ama kullanma klavuzunu en kısa zmanda gözden geçireceğim. bir de bu program kaçta olmalı? kaç adet kondansatör varsa program ayarı onda mı olmalı? panoyu tek tek söküp tekrar bağlayacağım. çünkü hangi kondasatörün hangi kademe olduğunu bilmiyorum.
 
eğer otomatik setup yaptırdın ve tüm kademeleri röle tanımaya çalıştıysa daha sonrada kontrol ettiğinde sadece 3. kademeden sonrasını tanımadıysa. cihaz bağlantılarını düzeltmiştir tanımadığı kademelerin nedenide o kademelerde bir sorun vardır demektir.
bu sorunda kondansatör kontaktör kontaktörün nötr ü , rölenin çıkışlarında sorun gibi nedenler olabilir. ama mutlaka kademelerdedir bu sorun. elle girdiğinde eğer o kademende bir sorun varsa yukarıda bahsettiğim sorunlardan bir tanesi o kademeleri sen elle tanıtsan bile kompanzasyonunu doğru dürüst yapamazsın demektir.
bence kademelerde bir sorun var.
 
kademelerin bağlantılarını kontrol edermisin?
Otomatik tanıt dediğin tanıtıp devreye alıp çıkartır test aşamasında.
 
otomatik tanıtma yaptıgımda hepsini tek tek çıkarttı aldı ama buna rağmen 3. den sonra of güzüküyor. manuel kontrol ettiğimde. bağlantılar da normal gibi. program ile ilgili sıkıntı mı var acaba? 10.program demişti yukarıda arkadaşlar.
 
10.program rölenin kademe güçlerini otomatik olarak algıladığı programdır. Entes sitesinden rölenin kullanım kılavuzunu indirip okuduğunuzda göreceksiniz. Yaptığım uygulamaların büyük bir kısmında benzer problemleri yaşadım. Röle çeşitli nedenlerle kademe güçlerini tam ve doğru algılayamayabiliyor. Kademe güçlerini röleye manuel olarak tanıtınız. Soruyu soralı 3 gün geçmiş şimdiye kadar çoktan bu sorunu halletmiş olmanız gerekirdi !
 
Roleye sizden önce müdahale edildiyse, kademe sayısı3 olarak tanıtılmıs olabilir.Bu nedenle 3 kademeden sonra role devreye kondansatör olmıyacakfır. Veya; diğer kademeelrde, sigorta veya kontaktör bobin bağlantısı ve kontak geçirmeme, baglantı kopklugu vs.vs . olabilir. Tek bir madde ıle tanımlamak yeterli olmaz. Menü de, "Step "alt seceneğinden kac kademe yaarlı bakınız..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst