rg 12 c kompanze sorunu

H@san

Üye
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
316
Puanları
1
Yaş
50
mrb arkadaslar...r.g.k.r rg 12 c serisi..kademelerin hepsi cekiyor...r fazi ait cos 0.600 civari...s fazina ait cos 0.5 civari....t fazina ait cos...0.99-1.0 civari...tesise herhangi bir arti almac ilavesi olmadi...olasi nedenler ne olabilir...daha once gayet normal...calisiodu...cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Monofaz lı alıcılarından kaynaklı gibi görünüyor.Eğer sistemde bir değişiklik olmamışsa sorunun aydınlatmalardan kaynaklı olabilir bence.Şöyleki saatler ileri alındı ve senin aydınlatmaların çalışma saati değişti yani azaldı.Kondansatörlerin gücü fazla geliyor olabilir daha düşük değerli kondansatör ekleyebilme şansın varsa denemeni tavsiye ederim.
 
yalniz soyle bisey var...kademelerin hepsini aliyor..
 
Pardon sn hasan yanlış anlamışım hepsi alıyorsa yetersiz geliyordur.Genelde gecemi çalışma var gündüzmü bununla alakalı olabileceğini düşünüyorum.
 
gunduz saatinde...degerler...boyle...kondansatorlerin olcumunu yaptim...bi problem yok..bide su var...trifaze kondansatorleri...1.44 le carpiyoruz....monofaze kondansatorleridemi 1.44 le carpmamiz gerekiyor...saglamlik olcumu yapmak icin
 
Kondansatör etiketine bak ölçtüğün akım değeriyle etiketteki değeri karşılaştır birbirine yakın değerdeyse sağlamdır mesela yüzde 70 in altına düşmemeli.
 
Röleyi kapatıp açmayı denedin mi? Yanlış hatırlamıyosam bikere başıma gelmişti röleyi kapatıp açınca düzeldi, Bazen rölenin yazılımından kaynaklı olabiliyor bu tip arızalar. Bide yazdığın değerler endüktif mi yoksa kapasitif mi eğer endüktif se kondansatörlerin yetersiz gözüküyor kontaktörler arızalı yada sigortalar atık olabilir ama onları muhtemelen kontrol etmişsindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,505
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst