RF Motor Kontrol..

escapeto

Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba..
Elimde 2 ade 2 kanal rf cihazı var. Çıkışlarında tek kontak rölelervar. Standart birinci butona bas birinci röle, ikinci butona bas ikinci röle şeklinde çalışıyor.

Yapmak istediğim şey 2 adet RF kart ile 2 adet dc 12v motoru her iki yöne de hareket ettirebilmek. 1. Buton sağa 2. Buton sola tabiiki iki devrenin de kumandaları farklı şifrelenmiş yani birisi ile bir motoru diğeri ile ikinci motoru yön değiştirerek kullanmak istiyorum. 1.Butona bastığımda motor sağa dönecek swich e gelince duracak. 2. Butana basığımda motor sola dönecek swich e gelince duracak şeklinde.

Ben bunu RF lerin çıkışındaki tek kontak röleleri sökerek yerlerine çift kontak röle koyarak yapabiliyorum. Lakin iki motoru da aynı swich ler ile kontrol edebilmek için swich leri RF lerden rölelere gelen 12v un arasına koydum.

Fakat 2 AD RF 4 AD çift kontak röle 2 AD swich. Sonuç olarak swich bağlamak için bana 8 adet uc çıkıyor. Ben bu ucları 4 + 4 şeklinde birleştirdiğimde istediğim sonucu alamıyorum. Bağlantıda bir hata yapıyorum belli ki. Bana bunu anlatabilecek birisi var mı acaba. Veyayapmak istediğim olayı daha basit daha az eleman ile mesela H köprü ile daha mı kolay olur.
2 adet RF ve 2 adet motor olmasının sebebi olur da birisi arızalanırsa (bu arada akü ve akü şarj devresi de var) diğer kumandalar ile ikinci devreyi ve ya ikinci otoru kontrol edebilmek. Başka bir amacı yok..

Yaptığım röle çıkışı da bu şekilde..
 

Ekli dosyalar

  • çift kontak röle ile motor yön değişimi.jpg
    çift kontak röle ile motor yön değişimi.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 29
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
:)) çok mu karışık oldu acaba anlatamadim sanirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,244
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst