RF Modul Bilgi

LAZKOPAT29

Üye
Katılım
23 Şub 2013
Mesajlar
19
Puanları
1
DRFM-550PA RF MODÜL

Merhaba, bu yazıda sizlere DRFM-550PA RF Modülünü tanıtacağız.

Hepiniz biliyorsunuz ki RF Modüller ve RF Modemler hayatımızın birçok yerinde kullanılmaktadır. Kablosuz Kontrol Sistemleri, Kablosuz Otomasyon Sistemleri ve Kablosuz Veri “data” Aktarımları gibi bir çok alanda RF sistemler faaliyet göstermektedir. Ülkemizde maalesef RF Modül üreten 2 firma, RF Modem üreten ise tek firma bulunmaktadır. Bunun sonucunda birçok firma, yaptığı hizmetlerde yurtiçinde yeterli derecede destek bulamadığından dolayı, uygulama ve uygulama sonrası hizmetlerde sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sektörde bu tür ürünlerin tasarımını ve üretimini tamamıyla kendisi yaparak, ülkemizdeki bu açığı kapatmaya çalışan ender firmaların başında gelmektedir. DelcomRF bu yolda emin adımlarla ilerlemekte ve kaliteden ödün vermeden ürünlerini her geçen gün geliştirmekte ve gerçek yeniliklerle karşınıza çıkmaktadır.
Bu ürünlerden biri olan DRFM-550PA RF modul dür, KET yönetmeliğine uygun frekans bantlarında, lisans gerektirmeden kullanılabilen, yasal çıkış gücüne sahip bir üründür.
DRFM-550PA RF Modülün çıkış gücü 500mW‘ dır . 869 MHz ve 446 MHz versyonları ile KET yönetmeliğinin izin verdiği frekans bandlarında haberleşir. Uygulamanıza göre KET yönetmeliğine uygun hangi frekans bandında çalışmak isterseniz, RF Modülünüzü o frekans bandında sipariş edebilirsiniz. Stoklu çalışan DelcomRF ürün tesliminde size hızla destek olacaktır. Bu konuda ekibimizden destek alabilirsiniz, kullanacağız ortam koşullarına bağlı olarak ( yer şekilleri, RF yoğunluk, kullanım mesafesi, vs ) en uygun frekans bandını profesyonel ekibimizden biri ile belirleyebilirsiniz.
DRFM-550PA RF Modülün iletişim hızını siz ayarlayabilirsiniz. Kataloğunda belirtilen değerler arasında iletişim hızınızı uygulamanıza göre ayarlayabilirsiniz. Bu sayede 2.4Kbps-256Kbps arası veri hızı uygulamalarınızda ürünü kullanabilir, düşük veri hızlarında ise yüksek iletişim mesafesine ulaşabilirsiniz.
DRFM-550PA RF Modülün RSSI ( Received Signal Strength Indication ) Okuma özelliği mevcuttur. Bu özellik sayesinde modüllerin birini tx diğerini ise rx konumuna alıp, sinyal kalitesini gözlemleyebilirsiniz. Böylece sistemin monte edileceği yer, antenin yönü gibi konularda daha net çözümler üretebilirsiniz. Ayrıca modul de RSSI özelliğini daha rahat kullanabilmeniz ve çıkış gücü ölçümü için belli bir süre modülün çıkışından RF taşıyıcı sinyali alabilmeniz için ek bir özellik mevcuttur.
DRFM-550PA RF Modül sıcaklık okuma özelliğine de sahiptir. RF Modülün sıcaklığını basit bir komut yardımı ile okuyabilirsiniz. Bu sayede sisteminizde sıcaklık okumak için ek bir sensor kullanmanıza gerek kalmaz.
DRFM-550PA RF Modül sayesinde verilerinizi uzun mesafelere güvenli bir biçimde aktarabilirsiniz. RF Modülün size sunmuş olduğu özellikler sayesinde işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Kullanımı son derece kolay olup, uygun formatta gönderilen veriler, diğer RF Modüllere iletilir. RF Modüller alıcı ve verici “transceiver” olarak çalışabilmektedir. Bu sayede bir noktada ayrı ayrı alıcı ve verici modül kullanmanıza gerek kalmaz.
Bu bilgilerin faydalı olması dileğiyle...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst