Rf ile Uzaktan Kumanda Hk..

Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar merhaba.
Çalıştığım iş yerinin bahçe kapısını uzak mesafeden açıp kapatmak istiyorum.4 kanallı bir cihaz ile(ileri-stop,geri_stop)kumanda etmek istiyorum,ancak piyasada benim bulabildiğim cihazların mesafeleri kısa.En az 100m diye satılan cihazlar 20m-30m sonrasında iş görmüyor.Önerebileceğiniz 150m-200m mesafeden algılama yapabilen cihazlar varmıdır.Ayrıca mevcut cihazın mesafesini nasıl yükseltebilirim.Rf cihazlarının mesafe ve algılamasını etkileyen çevresel faktörler nelerdir. Bilgi ve tecrübelerinizi aktarırmısınız.
 
delap elektroniği araştır bulabilirsin
 
Arkadaşlar vakit buldukca burada bilgi paylaşımı yapmaya çalışacağım 3 km mesafeden çalışabilen kumandalar mevcut tabi kullanımı ve montajını yapabilecekseniz yardımcı olmaya çalışırım...
 
Mevcut cihazın kapsamını arttırmak için cihaz antenine bir tel eklenir (bunun formülü de vardır neyse..) Deneme yanılma ile tecrüb edilir. Rf cihazlarının mesafe ve algılamasını etkileyen çevresel faktörler nelerdir? Çevresel faktörler; bina, tepe, ağaç vb. Verici de sabitse anten çubukarı uzatılarak birbirini görmesi sağlanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst