RF haberlesme ile ilgili acil yardim.

mertoh

Üye
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Oncelikle slm. Odev konum olarak 3 verici bi alicindan olusan , ve vericinin alanina girince , alicinin ustundeki tanitim ses kaydini harekete geciren bir odevim var. ( Kocaeli veya baska muzelerde belki gormussunuzdur. bu tip bisy)

Simdi benim problemime gelince, receveri ve transmiter module olarak mo-rx3400 kullaniyorum. Labdaki calismalarim esnasinda bi turlu osc. da kare dalgayi goremedim. Bana test edebilimem icin bir devre soyleyebilirmisiniz. Acaba ben mi bir hata yapiyorum. Forumda gezinirken , senkronizyon ayarlarindan bahsedilmis bu ayarlar ne dir hicbir fikrim yok.

2. olarak , ben 10 11 01 gibi uc tane farkli sinyal gondericem. Fakat odevi veren hocam, bu sinyallerin range disinda olsan birbirine kariscagini ve senin bunlari bir sekilde ayirip en guclu olani alip o urunun ses dosyasini calman gerek dedi. Benim dusuncem de , noise olmaz gibi oldugu icin bu zaman kadar hic buna kafa yoramadim. Acikcasi bunlari ayirmada problem yasiyorum. Nasil bir entegre veya devre semasi olur. Bu konuda cok zor durumdayim.

3. Ses calma devresi olarak 2560 olarak piyasada bir devre var ben bunu uygun gordum, fakat bunun 1 tane 120 saniyeligi icine 3 tane farkli ses dosyasi kayit edip sinyale gore nasil calma islemini yaparim.

Umarim yardimci olan olur, son 1 ay im kaldi ve stress oldum :)
Iyi gunler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst