Rezistansların Ömürleri hk.

merhaba arkadaşlar su ısıtmak amaçlı kullanılan bir rezistansı nasıl uzun ömürlü kullanabiliriz. Kireçlenmeden dolayı çok sık patlıyor.

Planlı eskitme.yapılmassa sistem nasıl dönecek .(devran )
Tüketici olduk.
Dünya uyum sağladı
Devran dönmezze bir dahaki ürünü çok çok pahalıya alırız .
Tv reklam ürünleri kullan kat kat para ver .
Ne alladim.
Çamaşır makinası örneği.

Kaliteli rezistans ömrü?
Kalitesiz rezistans ömrü ?
Para paracik
Ama son ömür var .

Sağlıcakla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
su borusuna 2 adet karşılıklı neodyum mıknatıs taktım rahat ettim. kutupları n/s s/n olacak şekilde elektrik bandıyla monte ettim.
Süper.
Mıknatıs büyüklükleri nedir?
Servislerin çamaşır makinası borularına kireç önleyici diyerek taktıkları zımbırtılarda mıknatıs olsa gerek.
...
Oluşmasını önlemek için değil ama oluşmuş kireci çözmek için çaydanlık kap kacak türleri içinde sirke kaynatılabilir.
Kaynatılan ortama bir gün kokudan girilemez :)

Termosifon için kireç önlemede kullanılan anot çubukları imalatta konulan parçalardır. Sonradan termosifona eklemek zor olsa gerek.
 
Termosifon için kireç önlemede kullanılan anot çubukları imalatta konulan parçalardır. Sonradan termosifona eklemek zor olsa gerek.
yok rezitansa montajlı oluyor, montaja gelen servis arkadaşımdı, iki yılda bir yani garantisi bitmeden servis iste gelelim hem rezitansı hem de anotunu değiştiririz demişti.
neodyum mıknatıslar 5x5x15 ti önce gözüme küçük gelince hdd mıknatısı koydum. sudaki kireci hiç bir şey engelleyemiyor ama mıknatıs sadece yapısını değiştiriyor. böylelikle kireç yapışmıyor.
 
Kettıl, çaydanlık gibi edevatda, kireci yoketmek için, arada sirke ve tuz karışımını kaynatıni temız su ile yıkayın, tertemiz..
 
Sıkılan limonun kabukları bile işe yarıyor. Birkaç parçaya bölüp çaydanlığın içine atın ve iyice kaynatın. Ayrıca Kocaeli/Kandıra bölgesinde de Şebeke suyu kireçli ve çaydanlığın alt kısmı beyazlayınca süngerin sert kısmı ile çıkartılabiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst