Rezistans teli pille parlar mı?

azizerkut

Üye
Katılım
16 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar ben elektrik işlerinden pek anlamıyorum ama şunu sormak istiyorum rezistans teli pille parlarmı, yani bu elektrikli sobalarda olduğu gibi parlar mı, parlarsa eğer ne tür bir rezistans olması gerekir tel rezistans ve plaka rezistans için bilgi verirseniz sevinirim bide küçük bir pil olması lazım mesala saat pili
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hehe bomba yapmayı düşünüyorsun galiba cevab veremem. Neriyi vuracagğını bilsem belki
 
yok ya ne bombası adımı yazıp duvara asacağım olursa eğer
 
yap şunu güneş enerjili piline yazık:D (hesap makinesinden söküver çin malı 1tl ye var hesap makineleri ) şaka şaka motorsiklet motoruyla kamyon yürümez arkadaşım sen şunu ledli yap yaw kim yazdırdı bu cevabı bana:D
 
Telin direncine ve kalınlığına (ısının, ışık olarak gözükebilmesi için) bağlı olarak parlar ancak pillerin gücü çok az olduğu için çok kısa sürede biter.

Buna örnek olarak el feneri lambalarının içinde rezistans var. Onun ısınması sonucu yaydığı ışığı görüyorsunuz.

Küçük pil demişsiniz; ne kadar küçük pil o kadar küçük enerji...
 
o telin parlaması demek, telin ısınıp akkor hale dönüşmesi demektir. sağı solu yakmayasınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst