rezistans mı sirkülasyon pompasımı ?

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
merhabalar. 450 tonluk modüler hidrant besleme su tankımız var. kışın buralar -20 yi görmekte ve donmaya karşı nasıl bir önlem alabiliriz ? reziztans hesabı nasıl yapılır ? sirkülasyon pompası kurtarırmı ? önerilerinize ihtiyacım var . saygılar...

lirm5wl7.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hasan bey merhaba. antifriz parlama noktası 200 derece civarı olduğundan dolayı yangın hidrant hattında kullanamıyoruz
 
bizdede böyle bir problem vardı comprosör çıkış bacasını buraya yönelttik 24 saat çalıştığı için haftanın 6 günü buradan ılık havayla sirküle ederek suyun sıcaklığını ortalama 20 derecede tuttuk tankın tepesinede 2 adet ufo tarzı ısıtıcı koyduk su sıcaklığı belli bir derecede korunduğundan pazar günleride sıkıntı yaşamadık ..en ekonomik yöntemdi ..
 
Sirkülasyon pompası işini görür lakin uzun süreli elektrik kesintisinde sıkıntı oluşur . İşletme günde kaç saat çalışıyor bunuda göz önünde bulundurmak gerek .
 
Rezistanslı ısıtıcı,uzun vadede,kireçlenme ve pahalı enerji olması nedeniyle,en son tercih sebebi olmalı.Depo içerisine konacak serpantinden geçirilecek,hava,sıcak su,yağ vs. gibi ikincil bir metod düşünülebilir.500 ton,oldukça büyük bir rakam.Elektrik dışında ( halihazırda kullandığı-
nız enerji kaynağı olabilir ) başka bir metod geliştirmek gerekebilir.Zaten,süreklilik gerektiren
bir durum ! gibi de görünmüyor.
 
kompresör havasını granül kurutmada kullanıyoruz maalesef çok uygun değil. sirkülasyon pompasını düşünüyorduk fakat imalatçı tank içerisinde dalga olmayacak diyor . rezistans tek başına iş görmez mutlak izolasyon gerekli deniyor bu seferde izolasyon maliyeti 25.000 tl . aslında tank sandwich panel ile kapalı oda içerisinde . 6 tane rezistanslı soba koysak ... ?
 
yüksek devirli fan ve önüne rezistans sıcak hava sirküle ederse daha sağlıklı olur kanatindeyim..
oda sıcaklığı 5 derecede kalsa bile sıkıntı olmaz ..
 
Modüler depoda sirkülasyonun faydası olacağını düşünmüyorum . Her bir modülden su dönmeyecektir. Yukarda arkadaşların önerdiği gibi mahal sıcaklığını 0 ın altına düşürmemek en mantıklı çözüm
 
naçizane bi görüş vereyim iklimlendirme bölümüm değil ama

mazotlu ısıcılar nasıl olur? modele göre saate 2-3lt mazot tüketimi varmış bahsettiğiniz yer sandivic panel ise hemen soğuyacak bir yer değil termostat özellikli olanlarla ısıyı sabitleyebilirsiniz, tabi birde mazot fiyatı var ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst