rezistans ile ilgili

Katılım
17 Eyl 2009
Mesajlar
635
Puanları
6
ben bir rezistansın 220 volt luk ya da 380 volt luk olduğunu nasıl anlarım.şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İllaki bir etiket değeri bulman lazım en azından akım ya da güç ibaresine dair ; direncini ölçüp 220 volt ve 380 volt gerilim değerlerine göre hesap yapmalısın ; sıfır parametreyle bir şey bulman zor ; elektrik verip denemen lazım demem ; teknik elemana yakışmaz bence........
 
Rezistanslarda güç etkisi direncine (boy * metre direnci) bağlıdır. İçindeki telin uzunluğunu biliyorsanız ve hassas olarak direncini ölçebiliyorsanız voltajını bulabilirsiniz. Bu metodu kullanmanız size her zaman sağlıklı bir sonuç almanızı sağlamaz.
Çünkü rezistanslar üretilirken güç ve voltajı ayarlanır, sizin daha sonra tel çapını, tel alaşımını ve tel boyunu tespit edemediğiniz için anca afaki değerler tespit etmenize sebep olur.

Sonuç: İçini bilmediğiniz varlıkların tepkimelerini de bilemezsiniz(Anca varsayımlarda bulunabilirsiniz).

Kolay gelsin...
 
piyasada kullanılan resistanslar genellikle monafaze dir 380 diye satılanlar bile monafazedir içinde 6 uc vardır 3 ü köprülüdür veya 2 uçluysa zaten monafazedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,251
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst