Rezistans için kablo seçimi

jengeese

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
434
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler arkadaşlar.. 6 kW + 6 kW olmak üzere toplam 12 kW lık iki kademe açıp kapatılabilen bir rezistansımız var. Bu rezistans için 125 amper maks. çıkışlı bir voltage regülatörümüz var. 35 metrelik bir mesafede kablo çekimi söz konusu olacak. Bunun için 4x10 mm2 lik TTR kablo sipariş ettim ve bunları 2 şerli olarak faz nötr şeklinde bağlamak istiyorum yani 2x10 mm2 faz 2x10 mm2 nötr olacak şekilde. Mesafe ve kablo özelliği göz önüne alındığında sizce bu metrajda bu kablo uygun mudur? Kabloda herhangi bir cam elyaf kaplama söz konusu değildir standart bir 4x10mm2 TTR kablodur. Isınma sorunu yaşar mıyım? Ya da besleme akımını taşıma için bu kablo yetersiz gelebilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kablo kesidinden tasarruf etmek istiyorsanız. Şayet rezistansları trifaze guruba çevirebilirseniz. Kullandığınız kablo uygundur.
Böyle bir uygulamada herhangi bir rezizstansda oluşacak arızanın gerilim düşümü ve rezistansların çalışmasına nasıl etki edeceğini göz ardı etmeyiniz.

Kolay gelsin..
 
[MENTION=226930]REZİSTANS[/MENTION] nyy çekmemiz neredeyse imkaansız hocam 35 metre mesafede in çıklar dirsekler ve dar pano girişlerimiz var. TTR kablo ile denemeye geçtik ısınma durumunu gözlemleyeceğim herhangi bir problem olursa başka bir çaresine bakacağız artık.. size de çok teşekkür ederim [MENTION=7228]seagate[/MENTION]
 
@REZİSTANS nyy çekmemiz neredeyse imkaansız hocam 35 metre mesafede in çıklar dirsekler ve dar pano girişlerimiz var. TTR kablo ile denemeye geçtik ısınma durumunu gözlemleyeceğim herhangi bir problem olursa başka bir çaresine bakacağız artık.. size de çok teşekkür ederim @seagate
eğer rezistansların omaj değerleri eşitse üç faz bağlayıp diğer 3 ucu köprülerseniz nötr e ihtiyacınız olmaz. slm
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst