Retrofit (modernizasyon)

Katılım
15 May 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
35
Üreticisine, çalıştıkları ortama ve bakımlarına bağlı olarak, ortalama 10~15 yıl ömür biçilir. Ömürlerinin son 3/2 side arızalardan dolayı sık, sık devredışı kalarak makinaların, mekanik aksamları kusursuz çalışıyor olsa bile, verimsiz olmalarına neden olurlar. Aynı zamanda hızla gelişen teknolojinin gerisinde kalan yıpranmış ve yorgun kontrol sistemleri hassas ve komplike işlemlerde yetersiz kalarak ayrı bir desavantaj oluşturmaktadırlar. Sorunların kesin çözümü Retrofittir. Retrofit esnasında makinanın elektrik donanımı, üzerinde çalışan kontrol sistemi ve yaklaşım anahtarları, şarteller ve çevrebirimleri gibi parçalar yeniden projelendirilerek değiştirilir. Paralel süreç içinde mekanik aksamda gerekli olan bakımlar yapılır. Retrofit işlemi sayesinde makinaların tekrar verimli, güvenli, zaman tasarruflu, kullanımı kolay şekilde çalışmaları ve daha kaliteli üretim yapmalı mümkündür. Kısa vadede fazla ekonomik gibi görünmeyen retrofit projeleri, makinaların yenilenme sonrası arızasız ve daha verimli çalışmaları sayesinde, maliyetlerini kısa sürede amortize etmektedirler. Retrofit projelerinin uzun vadede en ekonomik çözüm olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.
 
Biesse Arrow FT 2004 model OSAI işletim sistemli bir makinamız var.
Kumanda paneli ile sıkıntımız var. Kumanda panelinde PIII bilgisayarlar kullanılmış. Netbeui ile iletişim kuruyorlar.
İşletimde sıkıntılar yaşıyoruz ve şu an makinamız çalışmaz durumda.

Bu makinanın kumanda paneli yenilemesi ve Windows altında çalışan bir sisteme dönüşümü için yaklaşık bir maliyet çıkarmak mümkünmü?
Olabilirliği ve yenileme süreci konusunda bilgi verebilirmisiniz.
 
Değişmleri Fagor marka CNC ile gerçekleştirmekteyiz.Siz motorun güçlerini bildirirseniz maliyet çıkarmak mümkün olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst