RET 615

coban82

Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
42
selam sayın ustalarım size abb rölesi hakkında soru sormak istiyorum. bizde trafo merkezinde abb red 615 difransiyel koruma rölesi var. ekrandan remote den lokala geçmiyor dolaysıyla 0/1 on off tuşu çalışmıyor kesiciyi açma kapama yapamıyoruz. bu röle yeni takıldı ekran hakkında bilgi verirseniz makbule geçer
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Röle üzerindeki yakin uzak dümelerine uzun bastiğinızda yakın uzak değismiyorsa röle konfrigürasyonda bu kontrol binary input olarak ayarlanmistir ve kontrol inputla yapilir Genelde LVC kapisinda yakin uzak pakosu olur ve pakonun uclari röle inputuna yakin uzak bilgisi olarak girer. Pako yok ise baska bir ihtimalle röle inputlarinda yakin uzak icin uç birakilmistir. Bunlara köprü atarak röleyi yakin ve uzak konuma alabilirsiniz. Bu belirttigim iki durumdada imputlarin ayni zamanda lojikte control bloguna bagli olmasi gerekir. Bu durumlarin herhangibiri saglamiyorsa local remote kontrolunu röle inputu ile yapamazsınız. Bu yazdiklarimi saglayarak röleyi yakin moda alamiyorsaniz. Yani Sizin asıl sorunuza gelecek olursam röleyi yakin moda alip röle üzerinden kapatmak istiyorsaniz öncelikle röle kontrolünü binary imputtan LR key olarak ayarlamaniz gerekir. Bunun icin menu-configurasyon-control-general menusune girerek binary input secenegini LR key yapmalisiniz. Ana ekrana kadar ciktiginizda son aşamada degisiklikleri kaydet cikicak kaydedip ciktiktan sonra . Tekrar röle uzerindeki local dugmesine 2 sn kadar basili tuttugunuzda röle yakın moda gececek. Bu aşamadan sonra mimig diyagramin olduğu ekrana gelerek yön tuşları ile kesici üzerine gelip 1 + enter yaptiginizda herhangibir engel yoksa kesici kapatir. Son bir not olarak röle kontrolünu inputla yapicaksaniz LR Key secenegini tekrar binary imput olarak düzeltmelisiniz.

Ayrica bir ihtimalle Röle kontrolü bilinçli olarak yakin moda alinamiyordur Kontrol sadece uzak olarak yapilmasi uzerine dizayn edilmis olabilir. Bu duruma dikkat edin siz röle üzerinden bu ayarları yaptigınızda konfigurasyonda eger sadece uzak kontrol ayari varsa iptal etmis olacaksiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst