Resimdeki trafolar ile ilgili bir kaç soru.

algooo

Üye
Katılım
30 Ocak 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
S.a. fotodaki trafoların kaç watt olduğunu nasıl bulabilirim? sizce bunlar tahminen kaç wattır?Bir de sağ taraftaki trafonun 6 tane ucu var resimdeki gibi 2 çıkıştan 16 V veriyor ama diğerlerini denediğim zaman 220V, 320-300V arası yüksek voltajlar veriyor. Acaba ben bu 220V girişi yanlış yere mi bağlıyorum?220 V girişi diğer uçlara bağlasam 16V dan farklı voltajlar alabilir miyim? örn: 12V-9V gibi. Trafolar hakkında pek bilgim yok.İnternetten edindiğim bilgiye göre yanlışlıkla çıkış sargısına 220 V verilirse trafo zarar göreceğinden bağlamadan önce buraya danışmak istedim. yardımlarınız için teşekkürler..
7Gm2Z.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
küçüğü bilemem ama büyük eskı lambali amfilerın trafosu 150 volt 36 volt 24 volt çikişları var 150 yerıne 300 voltta olabılır yazdıklarım tahmını belki bir fikir verır konu hakkında deneme amaçlı serı akkor lamba bağliyarak test edebılırsın kisa surelı olarak
 
büyük olanı eski bi voltaj regülatöründen sökmüştüm.220 girişi resimdeki gibiydi. diğer uçlar devreye 1 2 3 4 gibi rakamlarla bağlanmıştı. Ampulu denemek için hangi uçlara bağlamam lazım?
 
trafonun dısardan yuzune bakarak ancak watı hakkında fikir yürütülebilir.kac volt girip kac volt cıkaracagı sarım sayılarına baglıdır.tekin arkadasımızın dedıgı gibi seri lamba baglayarak test edebilirsin.burda dikkat edecegin husus trafolarda kalın tel olan kısım dusuk voltaj ince tel olan kısım ise yüksek voltajdır.birde dikkat etmen gereken diger bir husus bazı trafolarda primer ile sekonderin birer ucunu ortak kullanabilirler.bence sen öncelikle trafo konusunu anlatan bir siteden detaylı bilgi al sonra denemeler yap.emin olmadan trafonu bir cihaza vs baglama.bende trafo ile olan ilk denemelerimde kalın tel yuksek voltajdır yorumunu yaparak hatalı baglantıdan voltaj dusurecegıme yukseltıp kondansatoru patlatmıstım,allahtan suratımıza gelmedı.kurşundan farksızdı.
 
gücünü belirlemek için boşta çalışma ve kısa devre çalışma deneylerini yapabilirsin ya da sargıların kesitlerine bakarak tahminde bulunabilirsin...
 
Sağ taraftaki trafo için yazıyorum;En baştaki ve sondaki uçlar 220v gibi geliyor bana. sanki nötr ortak kullanmışlar.
Ayrıca trafoların güçlerini nasıl bulacaksınki.
 
seri lamba kullanarak bilgi sahibi olabilirsin.Ama elde ettiğin kesin bilgi olmayacaktır..
 
karkasın iç boyutunun ; yüksekligini ve enini ölç cm. cinsinden bulduğun sonucun karesini al sana yaklaşık gücü verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst