Resimdeki Motor Hakkında Bılgı

sdag

Üye
Katılım
18 Ara 2009
Mesajlar
307
Puanları
1
Arkadaslar elımde etıjet bılgısı bu yonde olan bı motor var, ne tur projelerde kullanabılırım bunu
 

Ekli dosyalar

  • DED2055C-F5F1-48C7-B663-B1D7E4030441.jpeg
    DED2055C-F5F1-48C7-B663-B1D7E4030441.jpeg
    349.2 KB · Görüntüleme: 74
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Oda havalandırma sıstemlerınde, havalandırma damperi kanatlarını gezdirici motor gibi olabilir. Düşük devirli olması gerek..
 
Res de kullanılabılır mı? Uygun mu dur
 
Malesef kullanmazsiniz. Enerji uretmeye uygun bir motor degil.
 
Elektrik üretmek için mıknatıs olması gerekir bunun için DC motorlar idealdir fakat amaçları elk harekete çevirmek olduğu için sargıları incedir dolayısıyla elde edilen akım da düşük olur, ya çapı arttırıp yeniden sarmalı ya da dinamo satın almalısınız. Son seçenek uygun sargılı motor rotorunu traslayip mıknatıs yapıştırmak çok maliyetli olduğundan son seçenektir.
 
Pekı bu motor ne tur bır projede degerlendırılebılır? Ihtıyac sahıbınede berebılırım
 
o elinizdeki motor klima iç ünitenin fan motoru dur.uç kısmına uygun kanatçık ,pervane bulabilirseniz vantilatör gibi kullanabilirsiniz
 
Arkadaslar elımde etıjet bılgısı bu yonde olan bı motor var, ne tur projelerde kullanabılırım bunu
Fan haricinde pek Bi işe yaramaz.
Alternatörün için uğraşırım dersen Sargılarına rulmanları na ve miline zarar vermeden motoru ayrıştır. Milin ortasında ağır metal kütle var. Çapını boyunu not al. Sonra iki adet mıknatıs bul. Bu mıkatıslar şarjlı matkap motorlarında mıknatıslardan olursa daha iyi. Milden ayırdığın metal kütlenin şeklinde, kola kutusu Pet şişe vs olabilir kalıp olarak kullanıp dış yüzeyine yakın olacak şekilde mıkatısları yerleştir. Boşluklara pamuk ve karbonat doldur. Ucuz japon yapıştırıcıları ile işlemi tamamla. Daha sonra Sargılarına ucuna köprü diyot bağlayacaksın. İşlemi tamamladıktan sonra detay paylaşabilirim, yalnız epey vaktini alacak bu iş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst