Residans Konutlarında VRF Projesi Gören Oldu Mu?

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Birden çok daire için tek dış ünite VRF ünitesi şeklinde rezidans projesi gören oldu mu? Bu tür bir projede konut sıcaklıkları sabit mi oluyor? Dış ünite elektrik bedeli nasıl bölünüyor? Veya bu tür bir sistemle ilgili başka bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Mrb Kagem.
Rezidansta kullanımını görmedim. Ancak kullanılabilir. Zaten sistemin temel mantığı sabit sıcaklık olmaması üzerine kurulu. Yani her mahal istediği sıcaklıkta sistemi çalıştırabilir. Yada sistemi kapatabilir. İşin mekanik yönü bu.
Elektrik bölümü ise işin otomasyon kısmı. Bunun için genelde firmalara teklif verdiğinizde bu durumuda belirtiyorsunuz. Bir çoğunun elinde bu otomasyon mevcut. Sistem mahalerden aldığı kullanılan güç verilerini merkezi bir sistemde tutuyor. Sonradan ödemeli sistemlerde fatura bu tüketim oranına göre bölünelerek mahal sahiplerine ayrı ayrı faturalandırılıyor. Ön ödemeli sistemde ise önce ücret ödeniyor. sizin ödediğiniz miktar otomasyona kaydediliyor. Bunun karşılığında kullanabileceğiniz güç değeri hesaplanıyor. Bu değeri doldurduğunuzda sistem bloke ediliyor. Farklı otomasyon tipleri olabilir. Bunun için sistemi alacağınız firmayla görüşürseniz size daha detaylı bir bilgi verebilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst