RENK ALGILAYAN SENSÖR VARMIDIR?

bu konu , konu sahibi fiyatları duymaya başladığı zaman kapanır gider. zira görsel sistem almak veya onun için bir otomasyon yaptırmaktansa çocuk yapmamak en mantıklısı :)
 
Bildiğim kadarıyla renk sensörü var, internette ararsan bulabilirsin sanıyorum.
 
bu konu , konu sahibi fiyatları duymaya başladığı zaman kapanır gider. zira görsel sistem almak veya onun için bir otomasyon yaptırmaktansa çocuk yapmamak en mantıklısı :)
hocam bekara kari bosamak kolaydir diye bir deyim var bilmem bilirmisiniz
 
Renk sensörleri bir çok markada vardır ancak endüstriyel olacaktır ve algılama mesafesi mm cinsinden olacaktır.

Bu işi gıda sektöründe Kameralar aracılığı ile yapıyorlar. Bu çok pahalı bir çözüm olur.

Bence şöyle bir şey denenebilir.
Üzerini öttüğünüz cisme küçük bir verici devresi eklenebilir. Bu devrenin çalışması için de örtü ve çocuk teması olan bölgede cırt cırt mantığı ile devre kapalı olur (mıknatıslı bir sensör olabilir) Bu temas kesilince devre açılır (veya kapanır) verici ile Ebeveyne bilgi gönderir.

Bunu hobi devreleri ile uğraşan arkadaşlar çok ucuza mal edebilir.

Sadece bir fikir. Saygılar
 
hocam senin bu söylediğin sistem çok güzel, ama bence bunun yerine özel uyku tulumları var. onlardan edinmen bence daha az maliyetli ve kolay olur. Bu çocukların üstünü açma olayı hepimizde var. Ben uyku tulumu kullanıyorum çocuğum için. :) ayrıca ben otomotiv sektöründe çalışıyorum. Renk sensörü veya kontrast sensörleri var. Ama sadece bunları alıp kurmak yetmiyor, plc sistemde gerekiyor. Kontrast sensörleri 200€ civarı. okuma mesafesi önemli 10cm olarak söyleniyor, ama uzaklaştıkça hassasiyeti azalıyor. Renk sensörlerinin fiyatı bunu 2-3 katı kadar. İyi çalışmalar.
 
bence renk sensörü bu iş için bi hayli maaliyetli olur
keyence sitesinden bi araştır istersen
 
Kullanacağınız sensörler özellikle endüstriyel ürünler zararlı frekenslar veya ışınlar yayacaktır böyle bir şeyi evinize sokmayın derim. Çocuk izleme kameraları konusunda dahi süphelerim var.
 
Arkadaşlar piyasada renk sensorleri mevcut.eger saha yani sanayi için arıyosanız benım bildigim tanesi 1500 tl civarı war. ama pic icin felan istiyosan kadıkoyde elektronikcilerde renge gore direnci degisen sensorler war ona gore hgangi renk olduugnu anlayabilirsin
 
arkadaşım renk sensörleri piyasada mevcut ama en profosyoneli kamera kullanman renk sensörlerinde ton bazında yani ana renkleri algılatabilirsin ara renkleri algılamaları zor olur...
 
Renk sensörleri üzerine bu ara araştırma yapıyorum da elime güzel bir video geçti paylaşmak istedim.

bu arada incelemelerime göre, renk sensörleri var, fabrikalarda kullanılacak düzeyde kaliteli lakin bunların fiyatları uçuk.
kendi imalatımız olan sensörlere gelince gerek yerli gerekse yabancı kaynaklara baktığımda hep ldr ve led den oluşan algılayıcılar yapılmış. temel mantık, sensör üzerinden gönderilen ışığın (ledlerle) kendi renginden yansıması ve ldr nin direncini değiştirmesi esasına dayanıyor. ya da aydınlık havada nesneler kendi rengini yansıtır, renk filtrelerinden geçirerek hangi ldr nin değeri farklısa oradan rengi tespit edebiliriz...

$2 Color Detection Sensor | Let's Make Robots!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst