Remington Saç Düzleştirici Arızası

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar

Cihaz ısınıyor fakat saç düzleştirmek için kapattığımızda soğuyor. Yani normalde fişe takınca ısınıyor ama elimizle birleştirince ısınmıyor. Arızası ne olabilir?
 
Enerji kablosu kopuk olabilir. Söküp baktınızmı?
 
Sayın morbeyaz elinizle birleştirdiğiniz zaman soğuduğunda tekrar eski haline getirdiğinizde ısınıyor mu yoksa belli bir süre bekledikten sonra mı tekrar ısınıyor?
 
Aynen öyle Öğretmenim. Elimle birleştirdiğim zaman soğuyor, bırakınca belli süre sonra ısınıyor. Kablosu sağlam Serkan Bey, Avometre ile ölçtüm.
 
Son düzenleme:
Bilmediğim içi soruyorum, çalışma sistemi böyle olabilirmi ? Yoksa daha önce kapattığınızda da çalışmaya devam ediyordu, şimdimi arıza başgösterdi ?
eğer öyleyse cihazın içindeki hareketli kısımda bir temassızlık söz konusu olabilir.
 
Aynen öyle Öğretmenim. Elimle birleştirdiğim zaman soğuyor, bırakınca belli süre sonra ısınıyor. Kablosu sağlam Serkan Bey, Avometre ile ölçtüm.

Elinizle kapattıgınız anda havalandırması kapalı duruma geçebilir. Elinle kapattıgın anda arkada bulunan havalandırması kapalı duruma geçip termiği attırıyor olabilir. Zaten termik attıktan sonta 15 dk sonra aktif hale geçer. Elinizle kapattgınız anda havalandırmasını kontrol edin. Saygılar...
 
Evet Vacip Bey. Daha önce kapattığımızda çalışmaya devam ediyordu. Arıza yeni oldu.

Cevaplar için teşekkürler. Başka bir semtte kalıyorum şu an. Eve geçtiğimde deneyip yazacağım.
 
Merhaba.Sn.morbeyaz; saç şekilendiriciler, saç kurutma makineleri ile çalışma prensibi olarak da benzerdir.Her ikisinde de rezistans yakınında (Bazı saç kurutma makinelerinde,eski tiplerde termik hiç de olmayabilir) yer alan bir termik,giren havanın yetersiz oluşunda veya iç kısımları saç,kir,toz,vb.istenmeyen yabancı maddelerle dolup tıkandığında da,yeterli giriş havası, rezistansların içindeki ısıyı emip de alamayacağından,içteki bu rezistansları aşırı olarak ısınacak ve termiği de açtıracaktır.(Motor mili de saçlarla dolarak normal deviri bu nedenle düşmüş de olabilir.) Sizin sadece kullanım sırasındaki hava girişinden gelen bu temiz havanın yetersiz girişi veya cihaz iç yüzeylerindeki bir tıkanıklık yüzünden bu termiğin açıldığı da anlatımınızdan anlaşılıyor.Çözümü ise cihazınızın Bakım ve temizliğinin yapılmasıyla giderilecek gibi görünüyor.

Termik tamamıyle de arızalı olsaydı,belirli bir süre bekleyip soğuduktan sonra da kapanıp devreyi (Hem fan,hem de ısıtıcı devreyi) hiç çalıştıramazdı.Yani bu termiğiniz sağlamdır,ancak cihaz içindeki kapalı alanda biriken saç,toz,vb.hava geçişini çok daraltıp da rezistansın daha fazla ısınmasına yol açabilen bu yabancı parçaları gerekirse cihazınızı açarak içinden özenle de çıkarabilmeniz gerekmektedir.Bunu yaptığınız taktirde hava giriş deliğinden giren bu havanın daha da fazlalaşması nedeniyle,termiğiniz daha yüksek ısınma derecelerinde açma-kapama işlemlerini yaparak,rezistanslı devreyi,dolayısıyle de cihazın aşırı sıcaklıkla da erimeme,sağlıklı çalışma güvenliğini sizin kullanımınız esnasında da,apansız durmayarak çalışır durumunda kalması böylece sağlanabilecektir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Kendi kendine düzeldi. Anlamadım. Teşekkürler cevaplar için.

- - - Updated - - -

Kendi kendine düzeldi. Anlamadım. Teşekkürler cevaplar için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst