Regal LCD TV görüntü sorunu

Cinovic

Üye
Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
82 ekran regal televizyonum da elektrik var ancak görüntü gelmiyor power tuşuna baınca ışık yanıp sönüyor televizyon açılmıyor florasan yanıp sönmesi gibi arada gelip gidiyor sadece.Anakart kısmını açtım her hangi bir yanık parça gözükmüyor.Bir fikri olan var mı?
 
Merhaba. Tv besleme katındaki elektrolitik kondansatörlerinden özellikle girişteki tank (rezervuar=depolama) görevli en büyük olanını yenisiyle değiştirin. Ama bunu yapmadan evvel 220 volt ana Şebeke girişindeki cam sigorta kendi yuvasında sıkı mı gevşek mi bir kontrol edin. Gevşeme de oluşan ara kıvılcımlarla buna neden olabilir. İçi kuruyan bazı elektrolitik kondansatörler bu güç yetmezliğine en büyük nedendir. Tv besleme katındaki tüm elektrolitikleri değiştirseniz TV'nin daha sağlıklı çalışması için bu daha da iyi olur. Kolay gelsin.
 
Merhaba. Tv besleme katındaki elektrolitik kondansatörlerinden özellikle girişteki tank (rezervuar=depolama) görevli en büyük olanını yenisiyle değiştirin. Ama bunu yapmadan evvel 220 volt ana şebeke girişindeki cam sigorta kendi yuvasında sıkı mı gevşek mi bir kontrol edin. Gevşeme de oluşan ara kıvılcımlarla buna neden olabilir. İçi kuruyan bazı elektrolitik kondansatörler bu güç yetmezliğine en büyük nedendir. Tv besleme katındaki tüm elektrolitikleri değiştirseniz TV'nin daha sağlıklı çalışması için bu daha da iyi olur. Kolay gelsin.
Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum ilk açtığımda bir defa ekran (TV logosu) geliyor ondan sonra ekran gidiyor. Bu durumda ne yapmalıyım. LEDler geçmiş olsa hiç açılmaz diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba
 
Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum ilk açtığımda bir defa ekran (TV logosu) geliyor ondan sonra ekran gidiyor. Bu durumda ne yapmalıyım. LEDler geçmiş olsa hiç açılmaz diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba
TV'nin ilk açılışında kendi marka logosunda kalması scart, HDMI, VGA, USB, vb. TV'nin dıştan TV'ye girişteki arayüzlerinde kısa devreler (bazı sıkıntılar) olduğunun direk göstergesi oluyor genellikle. Öncelikle bu açıdan ön araştırmayı (kontrolleri) yapın. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst