Reaktif yardım

Rascon54

Üye
Katılım
29 Ağu 2017
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
38
Sayın ustalar bugünkü ve dünkü değer farklarımız aktif 11.284 reaktif 1.559 kapasitif 0.021 çıkıyor reaktif sürekli yüksek neden olabilir sayın ustalar. Tşkler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Röle ekranından nakdıgınızda, çektiği görülen rölesinin sayısı ile gerçekde çeken kontaktör sayısını karşılaştırın. Aynı kondansatör sayısı çekiyormu, sıgortalar sağlammı. En son kondansatör kapasiteleri sağlammı, kayıp varsa, grupları yenileyin.
 
Sayın ustalar bugünkü ve dünkü değer farklarımız aktif 11.284 reaktif 1.559 kapasitif 0.021 çıkıyor reaktif sürekli yüksek neden olabilir sayın ustalar. Tşkler

Endüktif %13 ile sınırda kondansatör kademelerini kontrol edin sigorta atmış olabilir yada kondansatörer kapasite kaybetmiş olabilir.Röle çektiği halde kondansatör boş ise kompanzasyon sağlanamaz.
 
Sayın ustalar kondansatörün üzerine neden direnç seri bağlanır direncin amacı deserj olmasını sağlamak mıdır teşekkürler.
 
Pekela bunları arıza olduğunda nasıl boşaltmak doğrudur kısa devre yapıyorum iki ucunu baya kötü patlayıp boşaltıyor. Topraktan bi kablo alıp tek tek değdirmem mi gerekli sayın ustalar.
 
Nasıl bir kondansatör ? Deşarj işleminin direnç üzerinden yapılması gerekir.Arızalı ise,zaten deşarj olmuş
olmalı.
 
Direnç söküktü üstünde ondan patladı sanırım öyle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,587
Kullanıcılar
449,926
Son üye
StratoMaster

Yeni konular

Geri
Üst