Reaktif Oranları

tedaşın gönderdiigi tebliğ de reaktif %15 kapasitif % 10 yazıyordu bende ayarları bu degerlere göre ayarladım acaba yanlışmı okudum? arkadaş ykarıda reaktif %25 oldu demiş?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bunlar 2009 da devreye girecek oranlardı? Böyle birşey çok çok zor hangi dağıtım şirketinden enerji alıyorsunuz.
Biz UEDAŞ (uludağ) 'a bağlıyız Edremitte ki İşletmeye sordum şimdilik böyle bir tebliğ gelmedi diyorlar. Oranlar TEİAŞ tan enerji alıp bize satan firmalar için (dağıtım şirketleri) devreye girdi diye biliyorum. Ama bu şekilde değil %22 ve %15 olarak.
Siz 154' e doğrudan mı bağlısınız, Otoprodüktör firmamısınız gelen tebliği gönderebilirseniz iyi olur.
 
En kötü karar, kararsızlıkta iyidir dersek herhalde yanlış olmaz...Biraz geç oldu ama ....

9 Ocak 2007 tarihli ve 26398 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

ELEKTRİK PİYASASI MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 25/9/2002 tarihli ve 24887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Reaktif enerji miktarını ölçmek üzere gerekli ölçme düzeneği, mevzuat hükümleri çerçevesinde mesken abone grubu dışında kalan müşteriler tarafından tesis edilir. Bu müşterilerden, bağlantı gücü 50 kVA’nın altında olanlar, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde otuzüçünü aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde kapasitif reaktif enerji tüketmeleri halinde; bağlantı gücü 50 kVA ve üstünde olanlar ise, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde onbeşini aşan şekilde sisteme kapasitif reaktif enerji vermeleri halinde, reaktif enerji tüketim bedeli ödemekle yükümlüdür. Endüktif ve kapasitif enerji tüketimleri itibarıyla söz konusu sınırların ikisini birden aşan veya reaktif enerji ölçme düzeneğini kurma yükümlülüğü bulunmasına rağmen kurmayan ya da mevzuat hükümlerine uygun olarak kurmayan müşterilerin ödemeleri gereken reaktif enerji bedeline ilişkin usul ve esaslar Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ve ilgili tebliğleri çerçevesinde Kuruma sunulan tarife önerilerinde yer alır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8- 1/1/2007 tarihinden itibaren bağlantı gücü 50 kVA ve üstünde olan müşteriler çektikleri aktif enerji miktarının yüzde otuzüçünü aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya tükettikleri aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde sisteme kapasitif reaktif enerji vermeleri halinde, reaktif enerji tüketim bedeli ödemekle yükümlüdür. Bu müşteriler için 1/1/2008’den itibaren Yönetmeliğin 16 ncı maddesi hükümlerinde yer alan oranlar uygulanır.”

MADDE 3– Bu Yönetmelik 1/1/2007 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4– Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı yürütür
 
Teşekkürler moner69 anladığım kadarıyla yeni oranlar (50kW üstü için) 1 yıl ertelendi. Diğerleri (50kW altı) eskisi gibi devam edecek.
 
edremit ' Alıntı:
Bunlar 2009 da devreye girecek oranlardı? Böyle birşey çok çok zor hangi dağıtım şirketinden enerji alıyorsunuz.
Biz UEDAŞ (uludağ) 'a bağlıyız Edremitte ki İşletmeye sordum şimdilik böyle bir tebliğ gelmedi diyorlar. Oranlar TEİAŞ tan enerji alıp bize satan firmalar için (dağıtım şirketleri) devreye girdi diye biliyorum. Ama bu şekilde değil %22 ve %15 olarak.
Siz 154' e doğrudan mı bağlısınız, Otoprodüktör firmamısınız gelen tebliği gönderebilirseniz iyi olur.

ilgilendigim işyerlerine giden tebliggatlardan bahsediyordum. sedaş bakıyor.
ama sedaş dan aldıgım son bilgiye görede o tebligler yanlış gönderildi dediler. bu yüzden eskisi gibi devammış.
 
Bizim işletmede 2 adet trafo mevcut 1. Trafoda reaktif %13, 2. Trafoda %10 bu iyi bir değer zannediyorum
 
tedaş O.G hatlarına reaktifi önlemek için O.G kondansatörleri takacak bir yıl içinde ihalleler olur ve firmalara verilir.
 
arkadaslar 9 kw ustu aboneler aktıfın %33 unu asmayacak sekılde enduktıf reaktıf alabılır ve %20 sını asmayacak sekılde kapasıtıf reaktıf verebılırler en son oranlar bunlar.gelecek yıl ıse aktıfın %20 sı kadar enduktıf reaktıf ve %15 ı kadar kapasıtıf reaktıf hakkımız olacak(50kw ustu aboneler ıcın)
 
Anadolu Yakasinda BaĞlanti GÜcÜ 50 Kva Dan Fazla Olan Fİrmalar İÇİn 1/1/2008 Den İtİbaren Oranlarin DÜŞÜrÜleceĞİ TeblİĞ Edİlmeye BaŞlanmiŞ...
 

Ekli dosyalar

  • ayedas.jpg
    ayedas.jpg
    99.9 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu hakında nihayet ilk belge teşekürler elektropan. Bundan sonra bu iş daha çetin olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,003
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst