Reaktif Güçlerin trafolarda paylaşımı

darma

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.
İki paralel trafo düşünün. Üzerlerinden toplam 100 MW aktif güç, 10 MVAr reaktif güç akıyor. Trafolar aktif gücü 50 MW-50 MW eşit olarak paylaşırken reaktif gücü 9 MVAr-1MVAr olarak farklı paylaşıyor. Sebebini anlayamadım. Yorumunuz nedir?

Saygılarımla...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Siz gercekten bu tur bir durumu tespit edebildiniz mi ?

Transformator Teorisine gore : Paralel calisip uzerine ozdes yuk alan trafolar ozdestirler. ( esit % Uk ,esit guc MVA , esit bosta cevirme orani , esit kisa devre kaybi ,.. )
 
Sn abidin.
Tabiki böle bir durum ile karşı karşıyayız. Ama sebebini çözemedim. Ben iki trafonun analizörlerinin hatalı ölçüm yaptığını düşünüyorum. Trafolar birebir özdeş.
 
Sn abidin.
Tabiki böle bir durum ile karşı karşıyayız. Ama sebebini çözemedim. Ben iki trafonun analizörlerinin hatalı ölçüm yaptığını düşünüyorum. Trafolar birebir özdeş.

sayın darma reaktifiniz %10 gözüküyor ayrıca bu durum tesis yapıldıgından beri böylemiydi birde paralel trafonuzun cıkısında ayrı ayrı sayaçlarınız varsa ordan kontrol edin reaktif durumunuzu saygılar........
 
Eger ki iki trafo paralel baglandiginda , trafolarin ozelliklerinden ( %uk , bostacevirme orani , guc MVA ...) birinde farklilik varsa iki trafo ozdes olmaz , esit yuk almaz ve de aralarinda sirkulasyon akimi akar .

Siz esit yuk aldigini soyluyorsunuz,

dediginiz gibi ya hatali olcum var yada ozdes olmayan bir durumdan dolayi iki trafo arasinda sirkulasyon akimi akiyor.
 
Sayaçlardan bakmadım
Sadece analizörlerden baktım ve böyle saçma bir durum okuduk.
Sn Ekrem.kolu, Bu söylediğim değerleri attım ancak reaktifler arasında 13 MVAr ve 1 MVAr gibi değerler okundu. İlk mesajda verdiğim kolay anlaşılsın diyebir örnekti sadece. Aktifler 60 ar MW iken reaktifler 13 e 1 idi. Birde sayaçlardan takip edip sizi bilgilendiricem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst