RC groupe hasas klima low pressure hatası

xnergy

Üye
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar, Rc Groupe next dx serisi klimada low pressure hatası alıyorum.nerleri kontrol etmeliyim sizce.tahliye hortumunun olduğu yerde, sıcak bir plastik kap var içi yarıya kadar su dolu ve içi kireçlenmiş bundan yapabilirmi ?

https://i.kontrolkalemi.com/1/99dM09.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/1/LYnkmJ.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/1/LYnkr1.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yapılması gereken öncelikle bir manifold ile devre1 e ait gaz basınçları ölçülmeli. basınç ne kadar düşük tesbit edilmeli. Cihaz soğutmada çalışıyor ise kondenser aşırı soğuduğu için bu arızayı veriyor olabilir. İkinci durum gaz kaçağı olabilir.

Öncelikle basınçları ve gaz cinsini söylerseniz yardımcı olabiliriz.

Kireçlenmenin olduğu yer nedir tam anlamadım. Bu hassas klima nemlendirme fonksiyonuda varmı? Var ise nemlendirici hücresinin içidir. Temizlenmesi gereklidir. Ancak emniyet kurallarına uyarak dikkatli olmalısınız. Yüksek voltajla çalışıyor olabilir.

Kolay gelsin
 
Selam,
O bahsetmiş olduğunuz kap nemlendirme şişesi. Elektronlar zarar gördü ise temizlik fayda etmez,değişim şart.
Alçak basınç arızasına gelince; resetleme işleminden hemen sonra cihazını çalışıyor ise,cihazınızın bulunduğu ortamda birden fazla hassas klima mevcut ve/veya cihazınız uzun zaman termostatta kalıyor ve gaz süpürülüyor. Sisteme gaz doluncaya kadar alçak basınç arızası geliyor.
Yada Serkan bey'in söyledikleri geçerli.
 
Pardon elektrotlar olacaktı.
 
Konu tartışalı baya zaman olmuş ama yeni gelecek arkadaşların bu tip arızalarda ne yapması gerektiğine dair bir örnek olması için yazıyorum. Umarım faydasının görürsünüz.

Alçak Basınç Arızası Genel Nedenleri
  1. Sistemde gaz kaçağı oluşmuştur. Manifolt takarak kontrol ediniz. Gaz basıncı değeri kullanılan gaza göre genelde değişmektedir. Basit bir yöntem ile gaz miktarının anlamanız için cihaz içerisinde bulunan gözetleme camından gaz geçişini kontrol ediniz, gaz geçişi esnasında köpürme yapıyor ve cam tam dolu veya 3/4 oranında dolu değil ise muhtemel gaz kaçağı vardır.
  2. Drayer tıkanmış olabilir.
  3. Termostatik genleşme valfı gazı az geçiriyor olabilir.
  4. İç ünite fanı imalatçının verdiği değerlerin altına hızda dönmektedir.
  5. Genellikle kış şartlarında yaşanan bir sorundan söz edeceğim. Dış ünite aşırı rüzgar alan bir yerde ise gazın aşırı soğumasına neden olabilir. Aşırı soğuyan gaz alçak basınca sebebidir.
Yukarıda belirtiğim genel alçak basınc arıza sebeplerdir.
Dikkat! Soğutma ve klima hakkında tecrübeniz ve bilginiz yoksa müdahale etmemenizi öneririm. Klima cihazların yüksek gaz basıncında çalışan cihazlardır.

İçerisi kireçlenme yapmış olan parça nemlendirme silindirdir. Alçak basınc arızası ile kesinlikle alakası yok tamamen farklı bir konu.

Konu ile ilgili detaylı soruları [email protected] den sorabilirsiniz.
 
bencede çok zaman olmuş ama :) kronik alçak basınç arızası ise sorduğunuz ....hassas kontrollü klimaların kondansasyon sıcaklıkları yüksek değildir buna rağmen gerekli kalori tutturabilmek için kondanser büyük seçilir büyük seçilmiş olan kondanser dış ortamda olduğundan fan hız kontrol devresi olsa bile ufacık bir rüzgarda kondanserde aşırı soğutma oluşur ve expansion valfte basıncı iyice kısacağından aşırı soğutulmuş gaz da üzerine bir anda ısı çekeceğinden ne yazık ki önüne geçilemeyen alçak basınç hatasını verdirmekte bu yüzden soğuk iklmlerde DX hassas kontrollü cihazlara kondensere bir tube yerleştirip rezistans ile o tüp ısıtılır arkadaşın dediği süpürme olayı otomatik sırasınd tüm gazı kondensere gönderdiğinde ordaki soğuk gazı yoğuşturduğundan dolayı ilk çalışma anında 2-3 dakikalık bir zaman saati koyulmadıysa eğer low pressure alarmına alçak basınç verecektir cihazlar çözüm kondenser RÜZGAR almayacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst