Ray araba bilgi

togitogi

Profesyonel Üye
Katılım
13 Mar 2009
Mesajlar
1,521
Puanları
521
Yaş
54
Konum
İZMİR
24DD1A430194452A85E4404F5284F35F.jpg
Arkadaşlar resmini verdiğim japon malı cnc'de kullanılan arabadan 1 tane görüyorum.Yani 1 eksende toplam 2 araba kullanılmış.Benmi yanlış görüyorum.Eğer bu şekilde olabiliyorsa elimdeki düğmeden yola çıkarak tekrar gömlek dikeceğim:)
 
Mantıklıymış. Geçen bir makinada daha gördüm. Kuvvet hesabı doğru ise esneyeceğini düşünmüyorum. Yalnız Z ekseni tabanı döküm galiba.. ondan tek arabaları. Sen yaparken orayı 3 parça yaparsan olmaz.
 
Yapılmış örnekleri incelerken şüphe ile yaklaşıyorum. Birincisi hedeflenen güç az olabilir, işlenecek malzeme zorlayıcı olmayabilir. İkincisi, özellikle amatör makinalarda istenilen sonuçlar da alınamamış olabilir.

Çift arabanın hele araları da açıksa momentleri karşılaması daha kolay. Tek olursa ne kadar büyük ve güçlü araba seçmek gerekir? Ray kesiti ve araba da büyüyeceği için maliyet de aynı olmayacaktır. Bu tür bir seçim yapılacaksa hesap yapmak daha da önem kazanıyor.
 
Son düzenleme:
2 değil de bazıları piyasada sattıkları makinalar bile 3 araba yapıyorlar
 
Elimde 5 adet araba var ve buarabalara uygun rayda mevcut.Ölçülerini ve arabaların modellerini ve fotolarınıda ekleyeceğim eğer olumlu görüş gelirse yapayım diyorum bir makine kendime.
 
makinenin köprü ağırlığına göre köprü arabaları eğer kaldırabilecek ise yapılır.
datasheet deki değerlerine bakmak lazım

köprü ayakları daha büyük model olursa daha iyi olur çünkü köprüyü komple taşıyacaklar. x deki arabalar sadece z eksenini motoru ve spindle ı taşıyacak.
 
Elimdeki araba Star marka sanırım Rexroth ürünü. 25 mm olarak yazıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst